Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Andreea Paul cere transparentizarea contractelor de muncă din ASF

andreea paul

Deputatul PNL Andreea Paul susţine că preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, nu demisionează din funcţie, pentru că aşteaptă să fie demis ca să îşi poată revendica cele 8 salarii compensatorii, şi cere transparentizarea contractelor de muncă de la ASF.

ALERTĂ la graniță: Un simpatizant al Statului Islamic a fost ARESTAT în Republica Moldova

"Ştiţi de ce nu îşi dă demisia Mişu Negriţoiu de la ASF şi continuă să sfideze Parlamentul? Pentru că nu are caracter. Pentru că îşi caută paraşuta de aur. Pentru că aşteaptă să fie demis ca să-şi poată revendica cele 8 salarii compensatorii pe care şi le-a votat în CA-ul ASF-ului, în cadrul contractului colectiv de muncă. În cazul preşedintelui ASF asta înseamnă 8 salarii de peste 13 mii de euro, ceea ce echivalează cu un cost al exit-ului său de peste 104 mii de euro, la care angajatorul, adică ASF, este obligat să mai plătească 85% impozit la stat, conform jurisprudenţei în domeniu. Ca să simplific lucrurile, pentru ASF costul exit-ului domnului Mişu Negriţoiu se ridică la peste 192 de mii de euro în cazul în care refuză să îşi dea demisia, plătiţi din banii românilor asiguraţi sau investitori pe pieţele financiare sau de pensii private", afirmă Andreea Paul, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Turcia, în ALERTĂ: Explozie în Antalya / FOTO & VIDEO


Deputatul liberal cere transparentizarea contractelor de muncă din ASF, motivând că supravegherea pieţelor financiare este un bun public care trebuie să se supună rigorilor de eficienţă şi eficacitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.