Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Botoşani Cristian Achiţei: 'S-a demonstrat o dată în plus de ce este nevoie de alegeri anticipate'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern

Deputatul PNL Botoşani Cristian Achiţei a declarat miercuri, că votul din Parlament asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban "arată clar frica de democraţie a PSD-ului, frica de votul oamenilor", potrivit Agerpres.

El susţine că "pesediştii îşi apără cu dinţii baronii din teritoriu de votul în două tururi, care reprezintă o dorinţă justificată, normală a unei majorităţi consistente a românilor".

"Astăzi s-a demonstrat o dată în plus de ce este nevoie de alegeri anticipate. Actuala structură a Parlamentului, cu un număr uriaş de pesedişti, nu mai reprezintă sub nicio formă voinţa cetăţenilor. Din punctul meu de vedere, alegerile anticipate reprezintă singura soluţie justă pentru România şi pentru români", a afirmat Achiţei.

Acesta mai spune că, în cele doar trei luni de guvernare, Executivul PNL condus de Ludovic Orban "a avut un parcurs foarte bun, rezolvând repede şi temeinic multe din problemele lăsate în urmă de guvernele toxice ale PSD-ului".

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi "pentru" şi 139 de voturi "împotrivă".

Moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a venit după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul legii alegerilor primarilor în două tururi de scrutin.

Constituţia precizează că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Însă, Executivul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată.

Odată ce moţiunea de cenzură a trecut de Parlament, proiectul pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea nu se consideră adoptat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.