Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL, Florica Cherecheș: Mesajul lui Iohannis privind relaxarea restricțiilor e o dovadă de încredere

Bihoreanul
Florica Chereches

Deputatul PNL, Florica Cherecheș, susține că mesajul președintelui Klaus Iohannis privind relaxarea restricțiilor este o dovadă de încredere pe care o primesc românii în criza provocată de pandemia de coronavirus.

„Românii au fost și rămân, în continuare, partenerii Guvernului și ai autorităților locale în combaterea noului Coronavirus. Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, care a anunțat că după 15 mai va urma o perioadă de relaxare a restricțiilor, este o dovadă că românii și-au făcut datoria față de semenii lor și este un semnal de încredere și responsabilizare pe care îl primesc toți cetățenii țării pentru perioada următoare.

Ordonanțele militare, după expirarea stării de urgență, nu vor mai exista, însă fiecare dintre noi trebuie să țină minte momentele delicate și să aplice în continuare măsuri individuale de protecție. Purtarea obligatorie a măștii de protecție, după 15 mai, nu este doar un mijloc concret de a ne apăra de noul coronavirus, ci are și o simbolistică specială, ea ne face să conștientizăm de fiecare dată că trebuie să fim atenți și la cei din jurul nostru, la copiii noștri, la părinți și bunici.

Citește și: Klaus Iohannis: 'După 15 mai românii nu mai trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere

După 15 mai, România intră într-o altă etapă, mai ușor de suportat de data aceasta, datorită, în principal, majorității românilor din țară și din diaspora, care au înțeles că viețile lor și ale apropiaților au putut fi ocrotite numai prin respectarea cu strictețe a măsurilor speciale impuse de autorități.

Guvernul a fost nevoit să ia decizii dificile, nimeni nu s-a gândit să restrângă din drepturile fundamentale cu scopuri ascunse, ci obiectivul a fost acela de a feri România de valul epidemic care a îngenuncheat multe țări europene cu sisteme sanitare mult mai performante. Românii au înțeles acest lucru și au văzut, ca noi toți, faptul că măsurile au avut efecte notabile, țara noastră neînregistrând atât de multe cazuri de infecții și decese ca alte state din întreaga lume.

Orice viață pierdută în urma acestei epidemii ne întristează, ne pune pe gânduri și reprezintă un argument extrem de serios în combaterea acestui dușman nevăzut și în lunile care vin. Restricțiile vor fi eliminate treptat, în schimb responsabilitatea noastră, a fiecăruia dintre noi, va fi mai mare”, se arată într-un comunicat de presă al liberalei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.