Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Marilen Pirtea cere Primăriei Timişoara buget pentru proiectul CityCardTm

Parlamentul Romaniei
Marilen Pirtea

Deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea a atenţionat, marţi, Primăria Municipiului Timişoara să cuprindă în bugetul pe anul 2022 suma necesară implementării proiectului CityCardTm, întrucât este ultimul an în care mai este timp pentru integrarea accesului digital la serviciile de transport şi la infrastructura culturală şi HoReCa, înainte de anul Capitalei Europene a Culturii.

Parlamentarul menţionează că oraşul bulgar Plovdiv (Bulgaria), alături de Matera (Italia), au fost cele două capitalele ale culturii în 2019, iar primul dintre ele şi-a implementat un instrument eficient pentru suportul turiştilor, respectiv un CityCard, prin care a fost integrat atât ticketing-ul de transport public, cât şi facilitatea accesului la mai multe obiective culturale şi HoReCa. De asemenea, şi Matera a implementat acest instrument de marketing turistic, pregătind din timp CityCardul de oraş cultural-turistic.

"Este de aşteptat ca executivul Primăriei Timişoara să publice în aceste zile proiectul de buget pentru 2022. Este perioada în care se va lucra intens la cele mai importante proiecte timişorene, prin care oraşul va fi pregătit pentru anul Capitalei Europene a Culturii 2023. Între multe priorităţi costisitoare, Primăria şi Consiliul Local Timişoara merită să includă şi un proiect de digitalizare şi generalizare a unui produs cultural-turistic de tip CityCardTM, în care să fie inclus atât accesul la transportul public, cât şi accesul gratuit sau cu tarife reduse la spectacole sau cinematografe, la muzee sau galerii, inclusiv prin servicii de ghizi culturali, dar şi la reţeaua HoReCa, adică la toate atracţiile importante pentru turismul cultural, prin care Timişoara va ajunge o destinaţie europeană anul viitor", explică Marilen Pirtea, într-un comunicat remis AGERPRES.

Deputatul liberal subliniază că acum este momentul alocării unui buget public pentru implementarea unei astfel de soluţii, pentru care se găsesc modele de aplicaţii deja funcţionale şi în România, dar şi în multe dintre oraşele europene cu trafic turistic ridicat. Soluţia se poate implementa, la limită, chiar înainte de finalul acestui an, cu condiţia mobilizării şi organizării unei echipe de proiect interdisciplinare, cu specialişti din Primăria Timişoara, societatea locală de transport, reprezentanţi ai reţelei culturale timişorene, ai asociaţiilor HoReCa şi, nu în ultimul rând, cu specialişti din centrul universitar timişorean, conchide deputatul Marilen Pirtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.