DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul PNL Marilen Pirtea, după carantinărea Timișoarei: Oare merită timișorenii să fie 'pedepsiți' pentru gândirea prea lentă a celor din administrație?

pnl.ro
Marilen Gabriel Pirtea

Deputatul liberal Marilen Pirtea reacționează într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, după ce Comitetul județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis carantinarea Timișoarei. Politicianul critică aspru măsura care, potrivit acestuia, ar urma să înlocuiască eforturile pe care ar fi trebuit să le facă autoritățile pentru a ține în frâu evoluția pandemiei de COVID-19.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

„Oamenii dau valoare si greutate funcțiilor sau funcțiile potențează oamenii? ... Depinde de oamenii care ajung în funcții!

Din păcate, printre oamenii cu funcții cheie ale Timișoarei și Timișului nu sunt prea mulți care să dea valoare și greutate funcțiilor pe care le ocupă, iar timișorenii simt acum această slăbiciune a celor ce au decis instituțional măsura carantinării.

Un indice ridicat de infectare cu noul coronavirus, calculat statistic, vorbește tocmai despre un efect al absenței intervenției autorităților, nu este strict cauza care a determinat carantinarea Timișoarei.

Această măsură, profund nedorită, a fost luată prin invocarea argumentului presiunii create asupra sistemului de sănătate din Timișoara și județ, uitându-se multiplele responsabilități ale administrației locale.

Și totuși, oare merită timișorenii să fie „pedepsiți” pentru gândirea prea lentă a celor ce au răspunderea administrației, pentru care cea mai bună formă a se descurca este aceea de „a nu se încurca”?

Nu au fost luate măsuri ferme de control, nu au fost realizate acțiuni complexe ale poliției locale, cei de jos au privit către cei de sus, iar cei de sus au privit la simplii funcționari, fără viziune și fără acțiune.

Așa am ajuns în situația în care considerăm că singura soluție este să închidem tot, fără să ne pese de economie, de educație, de sacrificiul care apasă pe umerii timișorenilor. E foarte simplu să ne ascundem în spatele unor statistici, care nici măcar nu sunt bine calibrate. Vedem cu toții cum, în ultima vreme, Timișoara și Clujul ies în evidență prin raportarea unor statistici foarte mari de incidență a infectărilor, deși comunitățile primelor două centre regionale din țară sunt binecunoscute prin conduitele lor pro-vaccinare și înclinate tot mai mult spre civilizație urbană.

INFO: Comitetul județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis carantinarea Timișoarei cu 30 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri, o măsură ce tinde să înlocuiască măsurile efective ale autorităților, care ar veni în sprijinul respectării regulilor distanțării și al evitării transmiterii virusului Covid-19, cu o interdicție care va afecta viața tuturor. O majoritate largă din acest organism colectiv de decizie a transferat către timișoreni răspunderea în următoarele două săptămâni, un gest de forță disproporționat față de contextul în care se află orașul, dar acoperitor, probabil, pentru slaba reacție a autorităților în sprijinul respectării regulilor anti-pandemice.

Vor fi două săptămâni grele.

Vor învăța în acest timp, cei care conduc administrația locală, să acționeze direct împotriva cauzelor și să nu se mai ascundă în spatele efectelor oglindite în statistici? Nu e mai corect să gândim măsuri diferențiate, pentru fiecare tip de spațiu public și pentru fiecare activitate, decât să aplicăm o măsură net prohibitivă, care va opri economia și viața normală?

Statistica nu-și asumă nimic, iar cei care se ascund în spatele cifrelor statistice arată că nu au soluții” , a scris deputatul pe pagina sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.