Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD 'Mitralieră' șochează cu ultima propunere: Cătălin Rădulescu are soluția pentru rezolvarea crizei din închisori

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Rădulescu

Conform deputatului PSD Cătălin Rădulescu, din luna februarie, când se va termina cu transpunerea în legislație a Directivei europene privind prezumția de nevinovăție, social-democrații vor să înceapă discuțiile pe Codul penal și Codul de procedură penală, unde există aproape 60 de amendamente făcute de judecători și în consultare cu profesori de drept. Cătălin Rădulescu propune ca toți cei condamnați la închisoare până în 3 ani, pentru alte fapte decât cele cu violență, cei care au boli incurabile și cei peste 60 de ani să facă închisoare la domiciliu.

Cătălin Rădulescu precizează că acest lucru poate fi o soluție pentru pușcăriile pline din țara noastră. Deputatul PSD a arătat că la Comisia Europeană, pe justiție, ”unde comisarul european este o doamnă din Polonia, o persoană care a fost anchetată, judecată și apoi achitată”, se lucrează la un proiect de Directivă cu acest subiect, care va deveni obligatoriu pentru toate statele membre UE.

Citește și: Anunţ HORROR pentru toţi angajaţii: Noua legislaţie permite angajatorilor epurări în masă

”Eu am anticipat și am făcut o inițiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală, prin care toate faptele care vor fi condamnate până în trei ani, mai puțin cele cu violență, proxenetism, viol, să fie pușcărie la domiciuliu. Să nu băgăm pe toată lumea la pușcărie. De asemenea, persoanele cu boli incurabile, diabet, cu boli cardio-vasculare, cancere, pentru că nu poți ține astfel de persoane în pușcărie. Și, de asemenea, cei peste 60 de ani”, a mai spus Rădulescu pentru Libertatea.ro, precizând că în toate țările civilizate asta se dorește.

Nu este prima oară când PSD vorbește despre o formă de lege a grațierii. În luna ianuarie apărea un proiect de Ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Justiției, condus la acea vreme de social-democratul Florin Iordache, prin care se graţiau în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv și pedepsele cu amendă, aplicate de instanţa de judecată.

Citește și: Dezvăluiri şi acuzaţii fără precedent: Omul care l-a băgat în PUȘCĂRIE pe Gică Popescu a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea

În plus, li se micșorau pedepsele la jumătate și celor peste 60 de ani, gravidelor și persoanelor cu copii în întreținere sau care au boli incurabile. Ulterior, Guvernul condus de Sorin Grindeanu a renunțat la intenția de a susține o astfel de ordonanță, după proteste ample.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.