DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul PSD Alexandra Huţu: 'Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, purtători de medalii, dar şi de răni şi suferinţe'

cdep.ro
alexandra hutu

Deputatul PSD Alexandra Huţu a declarat luni că veteranii de război sunt "eroii de lângă noi, purtători de medalii, dar şi de răni şi suferinţe" şi trebuie preţuiţi cum se cuvine.

Alexandra Huţu a avut o intervenţie de la tribuna Camerei Deputaţilor referitoare la Ziua Veteranilor de Război, care urmează să fie sărbătorită pe 29 aprilie, potrivit agerpres.ro.

"Cedând procesului ireversibil al îmbătrânirii, majoritatea dintre cei 4.800 de veterani de război care mai sunt în viaţă la momentul actual au depăşit vârsta de 90 de ani. Din păcate, ei mor rapid. (...) În semn de preţuire şi respect pentru aceşti bravi români, PSD a fost alături de veteranii de război prin adoptarea de acte normative menite să le îmbunătăţească viaţa.(...) Dincolo de acordarea acestor facilităţi sau drepturi băneşti, avem obligaţia de a-i omagia şi de a le arăta respectul nostru veteranilor de război şi prin promovarea cultului eroilor poporului român. (...) Trebuie să readucem în conştiinţa colectivă faptul că cei care au luptat pentru a apăra independenţa şi integritatea statului român au nevoie să fim lângă ei, să le deschidem uşa, să-i cinstim prin prezenţa noastră lângă ei şi nu doar să-i evocăm în discursuri sau să îi descriem în cuvinte elogioase. Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar şi de răni şi suferinţe, iar atât timp cât încă mai avem lângă noi, oameni de la care putem învăţa ce înseamnă onoarea, patriotismul, curajul şi demnitatea, trebuie să îi preţuim cum se cuvine", a spus Huţu în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul AUR Daniel-Gheorghe Rusu a menţionat că joi este Ziua Veteranilor de Război, iar pe 30 aprilie este Ziua Rezerviştilor.

"Mă adresez dumneavoastră, veteranilor de război, cei care ne-aţi învăţat lecţia patriotismului, că iubirea de ţară se măsoară în luptă, din sacrificiu şi determinarea de a-ţi apăra patria atunci când este nevoie. Sunteţi un reper moral pentru noi. Aţi luptat vitejeşte în război şi aţi trecut cu demnitate peste toate greutăţile vieţii fără a vă plânge. Astăzi ne aducem aminte şi de cei care s-au jertfit pentru libertatea noastră, a românilor, dar prin faptele noastre de zi cu zi trebuie să demonstrăm că sacrificiul lor nu a fost în van. Atât noi, cât şi militarii care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţiuni pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale, au avut şi au ce învăţa din bogata dumneavoastră experienţă. În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noştri care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii şi pentru cinstirea faptelor dumneavoastră de arme, cei care activează în rândurile Armatei României au datoria sacră să lupte cu determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării noastre", a afirmat Daniel-Gheorghe Rusu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.