Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Andrei Pop: 'Guvernul liberal a lansat, mai degrabă, un mini program de guvernare, decât un program de relansare rapidă a economiei'

andrei pop

Deputatul PSD Andrei Pop, secretarul Comisiei pentru Buget, Finanţe și Bănci, afirmă că Guvernul liberal a lansat, mai degrabă, un mini program de guvernare, decât un program de relansare rapidă a economiei. Acesta spune că programul lansat miercuri, 1 iulie, de Guvern şi de preşedinte conţine doar nişte dorinţe, nu un plan concret.

"Nu mai vorbesc că au trecut mai bine de 4 luni de la începerea pandemiei. Sunt câteva măsuri de sprijin pentru IMM-uri, restul investiții de până la 5, 10 ani. Dar criza economică este acum. Firmele și românii au nevoie acum de măsuri. Ieri, ca să fiu puțin plastic.

Până acum am văzut preocupările liberale și respectul față de cetățeni. IMM Invest este un program bun, dar greoi în care inclusiv asociații ale mediului de afaceri confirmă excluderea unor IMM-uril din program, având în vedere că sunt 600.000. Și doar puțin peste 8.000 au primit finanțare. Miliardul promis pentru Programe de finanțare nerambursabilă pentru creșterea competitivității IMM-urilor este oportun, dar cât de greu se accesează fondurile europene? Capacitatea statului este limitată și accesarea greoaie.

Programul de relansare economică trebuie să fie unul etapizat cu termene clare și construit în urma unei analize de avantaj competitiv multisectorial. Acestea nu sunt. Nu am văzut decât niște dorințe exprimate. Să reindustrializăm România și să protejăm specificul nostru economic, este o soluție pe care nu am văzut-o în strategia liberală.

Ministrul Cîțu vorbea despre revenire în V acum 2 luni, apoi a revenit că este cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. O astfel de răzgândire arată dezastrul economic în care ne aflăm și incapacitatea liberalilor de a repune economia în linie dreaptă.

Recuperarea poate fi în U sau chiar in L. Tocmai de aceea avem nevoie de o proiecție pe termene certe, cu vizibilitate pe termen mediu și lung, în care obiectivele pentru protecția socială, veniturile populației și economia de piață să fie angajamente ferme, chiar și transpartinice", afirmă d.eputatul PSD Andrei Pop, secretarul Comisiei pentru Buget, Finanţe și Bănci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.