Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Beatrice Tudor cere investigarea modului în care se respectă protcoalele de triaj în Unitățile de Primiri Urgență

Inquam Photos / Octav Ganea
Spitalul Sfanta Maria

Deputatul PSD Beatrice Tudor a cerut Ministrului Sănătății, prin intermediul unei interpelări, să facă publice evaluările Corpului de Control al Ministerului în ceea ce privește modul în care sunt respectate protocoalele de triaj ale pacienților cu cazuri urgene care vin la spitalele din România, afirmând că ar fi cazul unei anchete a Corpului de Control pentru a se vedea dacă și cum sunt respectate aceste protocoale.

“Știu că există protocoale de triaj normate prin Ordin de Ministru. Ceea ce mă interesează este modul în care aceste protocoale sunt respectate la Unitățile de Primiri Urgențe, pentru că degeaba avem protocoale bune, dacă nu sunt aplicate. Am cerut concret Minsitrului Sănătății să-mi spună câte reclamații a primit din partea pacienților care s-au prezentat la urgență, care a fost obiectul celor reclamate, precum și care sunt rezultatele controalelor și evaluărilor Corpului de Control al Ministerului efectuate la Unitățile de Primiri Urgențe din București”, a declarat Beatrice Tudor, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Deputatul PSD a afirmat că, în opinia sa, se impune ca Ministrul Sănătății să trimită Corpul de Control ca să vadă dacă protocoalele de triaj, care ar trebui să ducă la salvarea de vieți omenești, sunt respectate potrivit legii. “Situații de tip Moartea domnului Lăzărescu nu mai trebuie să fie tolerate, în condițiile în care avem cadrul care să le prevină. Cred că este oportună o anchetă a Corpului de Control pentru a vedea în ce fel se respectă aceste măsuri care trebuie să ducă la salvarea vieților oamenilor”, a mai spus Beatrice Tudor.

Beatrice Tudor a efectuat acest demers după ce i-a fost adusă la cunoștință cazul unui pacient în vârstă de 70 de ani care a petrecut 13 ore în Unitatea de Primiri Urgențe, răstimp în care nu a beneficiat de întreaga atenție a cadrelor medicale.

Citeşte şi: Adrian Năstase RUPE TĂCEREA. Declaraţii de ultim moment despre Klaus Iohannis, statul paralel, dar şi moţiunea de cenzură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.