Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD, Ciprian Șerban: 'Pentru a ne păstra țara, trebuie să fim uniți și să luptăm pentru familiile și viitorul nostru'

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

Criza politică din România continuă, iar declarațiile din ce în ce mai războinice ale lui Ludovic Orban, premierul desemnat de președintele Iohannis, nu fac altceva decât să arunce România într-un haos din ce în ce mai mare, după cum remarcă adversarii politici, anunță vestea.net.

Politicienii PSD sunt îngrijorați şi spun că adevărații perdanți ai acestui război sunt România și cetățenii români care vor avea cel mai mult de suferit: sunt blocate investițiile, creșterea economică va fi înfrânată, nivelul de trai va scădea.

Unul dintre parlamentarii PSD, deputatul de Neamț, Ciprian Șerban, răspunde întrebărilor din interviul de mai jos, în care comentează ultimele evenimente politice.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Reporter: Ce înseamnă pentru România perioada aceasta de criză politică?

Ciprian Șerban: Din păcate, de multe luni încercăm să guvernăm, pentru bunăstarea României, în condiții de criză politică.

La început, a fost opoziția președintelui Iohannis, care a făcut absolut tot ce a ținut de el să împiedice funcționarea Guvernului Dăncilă și implementarea măsurilor economice și sociale care să asigure românilor un trai decent.

Sunt totuși mulțumit că, în ciuda piedicilor puse de președintele României, PSD a reușit să își ducă la îndeplinire mare parte din Programul de Guvernare.

Sunt trist că cei care pierd din această luptă încrâncenată sunt românii. Președintele acestei țări este dușmanul declarat al românilor. A demonstrat acest lucru la fiecare ieșire a sa împotriva PSD.

Apoi, tot la comanda președintelui Iohannis, PNL a inițiat moțiunea de cenzură și guvernul Dăncilă a fost demis.

A fost desemnat un nou premier care a demonstrat că nu este pregătit să preia conducerea unei țări. În mod normal, în momentul în care au depus moțiunea, cei din opoziție trebuia să aibă și noul guvern și programul de guvernare!

Dar, ce am văzut? Abia după rezultatul moțiunii au început să caute premier. Care premier a început să caute miniștri. Încă nu știm cine va fi în noul guvern. Apoi, miniștri trebuie să vină cu programul de guvernare. Fiecare cu viziunea lui, care trebuie să coincidă cu viziunea PNL. Spun PNL, pentru că este tot mai clar că va fi un guvern monocolor, PNL.

Reporter: Până la urmă, vorbim de o rotaţie la Putere în interiorul unui ciclu electoral…

Ciprian Șerban: Au vrut să dea jos PSD. L-au dat. Au aruncat țara într-o criză politică inimaginabilă. Au fost surprinși ei înșiși că moțiunea a trecut, iar acum singurii care au rămas să scoată castanele din foc sunt cei de la PNL. Care sunt total nepregătiți să preia conducerea țării.

De pe margine, partidele care au ajutat la trecerea moțiunii par să îi încurajeze, să îi susțină. Doar declarativ, în momentul acesta. Sau cu condiții pe care, și să vrea, PNL nu le poate onora. Criza politică va continua. Cei care vor pierde sunt cetățenii acestei țări, însă, acest lucru nu interesează opoziția.

Citește și: Atenție! USR reacționează dur

Reporter: Cum vor resimţi românii noua guvernare?

Ciprian Șerban: Noul Guvern, care încă nu e format și nici investit, își arată deja ura față de români. Au anunțat deja un val de măsuri care va afecta sute de mii de oameni: vor da afară 400.000 de bugetari. Vor tăia pensii și salarii. Vor ancheta și evalua toți funcționarii publici pentru a-i depista pe simpatizanții PSD, pe care vor să îi dea afară. Este normală această ură?

PSD a adoptat o serie de măsuri pentru reducerea șomajului. PNL vrea creșterea rapidă și alarmantă a șomajului.

PSD a adoptat măsuri pentru creșterea nivelului de trai. PNL dorește scăderea rapidă a nivelului de trai al românilor.

PSD a implementat programe pentru susținerea întreprinzătorilor să își deschidă afaceri prin care influențează creșterea economică a zonei din care provin, dezvoltarea economică pe orizontală, reducerea șomajului, creșterea veniturilor la bugetul statului, creșterea nivelului de trai, apropierea de media UE la numărul de IMM-uri la mia de locuitori. Programul Start-Up Nation asigura asta. PNL vrea să îl desființeze.

Nu este bine, în opinia liberală, că de la zero (0) tineri care intenționau în 2016 să devină antreprenori, astăzi, 6 români din 10 vor să deschidă o afacere, să aducă plus valoare economiei naționale.

Reporter: Deci ajungem şi la mediul de afaceri, bietul de el…

Ciprian Șerban: Mediul de afaceri românesc are nevoie de mai multe programe de susținere. PNL va opri orice program de susținere a mediului de afaceri.

PNL vine cu o ură care sperie pe orice român de bună credință. Vrea răzbunare, vrea distrugerea a tot ceea ce a făcut PSD bun pentru România. Vrea distrugerea României cu orice preț.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

Reporter: Cum vedeţi o bătălie politică ajunsă deja la cote ciudate de abordare, inclusiv cu discuţii despre interzicerea unor partide?

Ciprian Şerban: Mai nou, opoziția începe să vorbească despre scoaterea PSD în afara legii. Cum poți să gândești așa ceva într-un stat democratic? Cumva, suntem pregătiți pentru o dictatură liberală? Cum poate un președinte al unui stat democratic să emită o astfel de opinie?

Vă dați seama? Milioane de români vor fi scoși în afara legii, dacă această ultimă aberație va prinde contur! Este încă o dovadă a dușmăniei pe care liberalii și președintele lor o poartă românilor. Dacă ne lăsăm dezbinați și controlați de acești venetici vânduți străinilor, atunci ne vom merita soarta. Trebuie să fim uniți, să luptăm pentru țara noastră, pentru familiile noastre, pentru viitorul nostru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.