DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul PSD Cristina Elena Dinu: Națiunea română ştie să-şi cinstească înaintaşii!

arhiva personala
Elena Dinu

Marele act al Unirii de la 1 Decembrie 1918 reprezintă, de peste un secol, certificatul de naştere al României Mari, cea mai sfântă şi memorabilă zi din istoria noastră bimilenară, transmite deputatul PSD Elena Dinu.

La 104 ani de la înfiinţarea României moderne, este momentul să ne amintim sacrificiile pe care înaintaşii noştri le-au făcut, pentru ca noi să avem acum privilegiul de a-i cinsti şi omagia aşa cum se cuvine. Astăzi trebuie să fim recunoscători că suntem un stat european, şi că, graţie înfăptuitorilor Unirii, ne putem bucura de libertate şi dreptul la conştiinţă.

„Moldova, Transilvania, Muntenia nu există pe faţa pământului; există o singură Românie; există un singur corp şi un singur suflet, în care toţi nervii şi toate suspinele vibrează unul către altul” – portretiza sugestiv Bogdan Petriceicu Haşdeu momentul maximal al istoriei noastre, cel al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia.

Aceste cuvinte au şi astăzi, după mai mult de un veac, semnificaţii profund actuale, deoarece rezistenţa noastră ca ţară şi ca neam a fost posibilă, în special, din cauza unităţii poporului nostru, chiar şi după ce am rămas fără părţi importante din „România dodoloaţă” a anului 1918!

1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni, fiecare dintre noi, trebuie să rememorăm pildele Marii Uniri, acelea despre curaj, putere, solidaritate, unitate, credinţă și patriotism. Mai mult ca oricând, astăzi trebuie să fim mândri de noi, mândri că suntem români, mândri de România!

1 Decembrie este momentul prielnic de a rememora actul de românism al făuritorilor Unirii, dar şi de a ne da frâu liber emoţiilor şi sentimentelor noastre înălţătoare. Să nu ne fie frică sau rușine să ne bucurăm așa cum se cuvine de Ziua noastră Națională, să fim exuberanți și să sărbătorim frumos!

Consider că trebuie să fim preocupaţi zilnic „să dăm dovezi la lume” că suntem un popor care ştie să-şi cinstească înaintaşii, dar care, în acelaşi timp, se îngrijeşte de soarta generaţiilor viitoare. De la cei care administrează bunul mers al ţării, până la oamenii simpli, suntem datori cu toţii să acţionăm cu responsabilitate, în fiecare zi, pentru ca România de mâine să fie aceea pe care şi-au dorit-o strămoşii noştri: unită, prosperă, fericită! Ne stă în putere să reuşim!

Cu prilejul acestei zile istorice, le doresc tuturor românilor de pretutindeni, din ţară şi din străinătate, precum şi locuitorilor municipiului și județului Giurgiu, multă sănătate, prosperitate, bucurii şi împliniri pe toate planurile!

La Mulţi Ani, România!

La Mulţi Ani, dragi giurgiuveni!

La Mulţi Ani, români de pretutindeni!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.