Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Cristina Elena Dinu: Reducerea impozitului pentru mamele cu trei și mai mulți copii, o prioritate a PSD

Facebook
Cristina Elena Dinu

Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va promova în perioada imediat următoare o serie de măsuri pentru susținerea mamelor cu mai mulți copii și a familiilor aflate în risc de vulnerabilitate. Între prioritățile anunțate se numără reducerea impozitelor pentru mamele cu trei și mai mulți copii, precum și recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare, măsuri ce vor fi luate prin modificarea Codului Fiscal.

Un alt proiect guvernamental susținut de ministerul de resort condus de PSD este sprijinirea femeilor de peste 40 de ani de a-și găsi mai ușor locuri de muncă, deoarece integrarea pe piața muncii a acestui segment al populației este extrem de dificilă în această perioadă. Consider că este foarte important ca femeile care nu au în prezent un loc de muncă, mai ales în cazurile nefericite provocate de pandemia coronavirusului din ultimii doi ani, să fie ajutate să își recapete șansa la a avea un trai decent. Rata șomajului este mai mare în rândul mamelor cu trei sau mai mulți copii, fapt care impune implementarea unei prevederi legale de stimulare a ratei de angajabilitate a mamelor.

Nu în ultimul rând, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își dorește legiferarea egalității de șanse și de gen, în sensul introducerii parității între femei și bărbați în ceea ce privește ocuparea funcțiilor de conducere, atât în companiile de stat, cât și în mediul privat. Este o realitate faptul că în sectorul privat există un număr mai mare de femei în posturi de top, iar acest model trebuie să fie preluat și în cazul instituțiilor finanțate de la bugetul de stat. De asemenea, s-a lansat propunerea ca în cadrul legislativ să fie introdusă prevederea că cel puțin o treime din membri Consiliilor de Administrație ale companiilor la care statul este acționar majoritar să fie femei.

O altă prioritate a Executivului este rezolvarea sporului natural negativ, o problemă nerezolvată cu care România se confruntă de 20 de ani. Impedimentele ce conduc la trendul descendent al natalității, a căror repercusiuni vor fi dramatice peste 25-30 ani, impun luarea unor măsuri legislative de reglare din timp a acestei situații.

Sunt convinsă că ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va adopta toate deciziile necesare în vederea corectării cadrului legislativ în domeniul familiei, mamelor, copiilor și egalității de șanse, astfel încât generațiilor viitoare să le fie asigurate cele mai bune condiții pentru un trai decent și liniștit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.