Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Elena Dinu: Guvernul 'meu' nu poate reporni economia și nu-i poate ajuta pe milioanele de români afectați de pandemie

Facebook
Cristina Elena Dinu

După deja consacratul și păgubosul obicei antidemocratic și la limita legilor și a Constituției, guvernul „meu” nu a catadicsit să solicite încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea, cu încă o lună de zile, a stării de alertă.

Începând de azi, Hotărârea de Guvern privind starea de alertă își încetează cadrul legal, ceea ce înseamnă că restricțiile vor putea fi contestate în instanța de contencios. Executivul neputincios aruncă astfel România într-o stare de haos, cu consecințe dintre cele mai grave pentru populație.

Nu mai e paradoxal că Iohannis și Orban au încălcat conștient legea, se întâmplă în mod cotidian aproape. Cei doi șefi de guvern și nababi fără voie peste țară s-au întrecut anterior prelungirii stării de urgență în declarații mobilizatoare, rugând parlamentarii tuturor partidelor să fie responsabili și să voteze prelungirea stării de alertă.

„Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament”, spunea în 9 iunie președintele-premier, iar o zi mai târziu aghiotantul său Orban perora: „Îi rog pe cei din Parlament să decidă în funcţie de criterii şi analize obiective, nu în funcţie de interese politice sau electorale de moment”.

E greu să mai înțelegi ceva, e imposibil să mai speri la ceva bun din partea acestor oameni! Cum să te poți gândi că „guvernul meu” poate reporni economia și îi poate ajuta pe milioanele de români afectați de pandemie? Nicio perspectivă!

Din fericire, ca și până acum, românii vor continua să se protejeze singuri. Din păcate, după principiul „Scapă cine poate!”… Au dovedit că știu să o facă în toate zilele prostiilor PNL de până acum și de fiecare dată când liberalii au adoptat decizii greșite, pe care apoi le-au anulat. Românii sunt responsabili și au demonstrat că știu să aibă grijă de ei, fără a avea nevoie de sfaturile unui guvern care mai mult îi încurcă.

În replică la împingerea României și a românilor în starea de haos pe termen nelimitat, PSD va depune moțiune de cenzură, iar prima zi după starea de alertă va fi și ultima zi a guvernului „meu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.