Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Elena Dinu: Reglementarea unui preț corect la energia electrică, un pas important spre predictibilitatea bugetară a fiecărui român

arhiva personala
Elena Dinu

PSD susține ferm reglementarea prețului energiei, astfel încât acesta să fie sustenabil atât pentru populaţie, cât şi pentru economie. Fluctuațiile actuale ale prețurilor sunt deranjante pentru agenții economici, deoarece companiile nu pot avea predictibilitate, în sensul că nu își pot elabora planuri de afaceri nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza instabilității pieței, atenționează deputatul PSD Elena Dinu.

În aceste condiții, avem nevoie de o reglementare cel puțin parțială, dacă nu totală, a prețurilor la energia electrică. Suntem pentru adoptarea unei decizii corecte în acest sens, prin impunerea unui preț sustenabil şi previzibil, deoarece o măsură clară va influența determinant inclusiv construirea bugetului de stat pentru anul viitor.

Un alt avantaj al reglementării pieţei de energie pentru români este acela că va reduce inflaţia. Inclusiv guvernatorul BNR a recunoscut că PSD a avut dreptate şi că, dacă am fi realizat reglementarea, inflaţia ar fi fost acum mai mică.

S-a demonstrat faptic că preţurile au sărit în aer din cauza scumpirii energiei şi nu putem opri acest fenomen decât prin realizării urgente a reglementării pieţei de energie! De asemenea, impunerea unui plafon maximal de 1,3 lei/KWh va fi în măsură să oprească valul de scumpiri care a generat creșterea ratei inflației.

Implementarea acestei măsuri va aduce țării noastre suma de 2,2 miliarde de euro, pentru compensarea facturilor la energie. Întârzirea reglementării va avea ca efect nedorit neutilizarea și pierderea fondurilor europene alocate României în acest sens.

Partidul Social Democrat apreciază că nici un român nu trebuie să achite facturi exorbitante, iar pentru categoriile vulnerabile ale populației, acestea trebuie compensate. De asemenea, propunerea de reglementare a preţurilor la energia electrică va conduce la apariția unor beneficii suplimentare pentru oameni și economie, pe lângă cele deja acordate de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.