Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Elena Dinu: Respectarea și promovarea drepturilor copiilor, onorate așa cum se cuvine de PSD

arhiva personala
Elena Dinu

Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, celebrată recent pentru a 33-a dată în România, atrage atenția asupra respectării drepturilor și libertăților de care trebuie să se bucure fiecare copil. În România, Convenția ONU privind declararea acestei zile a fost ratificată în data de 28 septembrie 1990, prin Legea nr. 18/1990. Prevederile Convenției au stat la baza elaborării Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, transmite deputatul PSD Elena Dinu.

Sănătatea demografică a unei ţări stă în politica de susţinere a familiei şi a copiilor. PSD, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a luat în ultima perioadă o serie de decizii pozitive ce au avut ca scop stoparea declinului demografic, a scăderii numărului nașterilor și a diminuării fenomenului mamelor minore. De altfel, PSD a pledat permanent pentru necesitatea creşterii alocaţiilor de stat pentru copii, ca măsură de prevenire a unui dezstru demografic.

În acest context, demersurile ministrului PSD Gabriela Firea, în vederea protejării și respectării drepturilor copiilor sunt elocvente și pragmatice. Unul dintre acestea este construirea a 150 de centre de zi destinate copiilor proveniți din familii sărace, unde cei mici vor primi o masă caldă, își vor face lecțiile, vor participa la activități de recreere, socializare, educație infomală, și vor avea parte, atât ei, cât și părinții, de sprijin și consiliere psihologică.

Proiectul este finanțat din PNRR cu peste 50 de milioane de euro, fiind o soluție inițiată de PSD pentru a ajuta concret familiile nevoiașe și a diminua astfel, atât fenomenul abandonului școlar, cât și intențiile părinților de a-și trimite copiii la cerșit sau de a-i lăsa efectiv în grija statului, din cauza privațiunilor și a situațiilor grele în care se află. Grație acestui program, copiii vor putea sta, pe timpul zilei, în centrele respective, unde vor fi îngrijiți corespunzător.

Un alt proiect este „Garanția pentru Copii”, înaintat spre aprobare Comisiei Europene, prin care ministrul Gabriela Firea propune soluții concludente pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale. Prin acest program important, copiii aflați în risc de vulnerabilitate socială și financiară vor beneficia de educație timpurie, sănătate, locuire, alimentație, servicii esențiale, mai ales în această perioadă de crize multiple pe plan național și mondial.

Grija pentru copiii României este a noastră, a tuturor! Avem datoria și obligația să le respectăm dreptul la sănătate, la educație, la o viață decentă și fără griji. Trebuie să facem tot ceea ce este necesar pentru a le asigura o copilărie fericită, lipsită de griji și de a-i proteja de discriminare, marginalizare și violență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.