DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'Îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții de cancer trebuie să fie în centrul preocupărilor guvernului'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului.

''Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată anual, la 4 februarie. Iniţiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică şi promovarea celor mai noi şi eficiente metode de a combate această boală. Este o zi dedicată acțiunilor tuturor factorilor de decizie pentru accesul egal al pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, cu scopul sporirii gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Din 2015, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată şi în România. Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, sprijin material şi financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creşterii nivelului de educaţie sanitară şi a gradului de conştientizare în ceea ce priveşte această maladie.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris, adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianţe puternice între cercetători, profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din industrie şi mass-media în lupta împotriva cancerului.

Citește și: PER cere obligativitatea înființării perdelelor forestiere simultan cu obiectivul de construire a autostrăzilor și a drumurilor naționale

În acest an, sloganul sub care se desfăşoară Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este: „I Am and I Will”, slogan care reprezintă un apel la acţiune pentru a impulsiona angajamentul personal şi a pune accent pe puterea acţiunilor individuale pentru a influenţa viitorul.

În calitate de secretar al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, voi acționa și în continuare pentru îmbunătățirea cadrului legislativ necesar pacienților, pentru ca drepturile lor să fie respectate și să își poată maximiza șansele de a învinge boala!

Îmi exprim speranța că eforturile făcute anii trecuți de Guvernul PSD de a ușura accesul pacienților cu cancer la tratament și la celelalte servicii medicale aferente acestei suferințe vor fi continuate în acest an de guvernul liberal, care ar trebui realmente să fie preocupat de adevăratele probleme din sănătate, și nu de transformarea Ministerului Sănătății într-o feudă de partid.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.