Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Laura Vicol cere sancțiuni dure pentru creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți

Laura Vicol

Deputatul PSD Laura Vicol cere sancțiuni dure pentru creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. Vicol spune că discursurile autorităților trebuie să fie dublate de acțiuni ferme și de sancțiuni la adresa celor care profită de contextul internațional.

Săptămânile trecute am fost cu toții surprinși de creșterea alarmantă a prețurilor la carburanți. În aceste zile, ne confruntăm cu o creștere treptată a prețurilor la alimentele de bază. Iar toate aceste scumpiri se suprapun peste ceea ce este, de luni de zile, o criză a prețurilor la energie.

Românii sunt asigurați de autorități că aceste creșteri de prețuri sunt artificiale, că nu există probleme cu stocurile de carburanți sau cu cele de alimente. Iar aceste asigurări, absolut corecte și necesare, sunt dublate de apeluri către oameni să nu cadă în plasa acțiunilor de propagandă, care vizează destabilizarea societății, prin inducerea panicii. Sunt de acord cu toate aceste semnale pe care Guvernul și alte autorități le transmit și fac și eu un apel către români să evite minciunile și propaganda menite să ne destabilizeze și să ne dezbine. Dar, dincolo de asta, trebuie să înțelegem cu toții că, atunci când prețurile cresc nejustificat, aceste creșteri sunt cât se poate de reale, nu propagandă. Ele sunt făcute de oameni și de companii care consideră că situația complicată din prezent este o oportunitate sau, mai degrabă, un pretext perfect să ia decizii care le cresc în mod incorect profiturile.

La fel de gravă ca propaganda este și lăcomia, mai ales când pentru satisfacerea ei se ”mușcă” dintr-o societate în care oamenii depun eforturi pentru a trăi decent. Prin urmare, cred că este absolut necesar ca, dincolo de lupta cu propaganda, să existe acțiuni clare din partea autorităților de control prin care să fie descurajate comportamentele speculative ale agenților economici. Autoritățile au o datorie față de români să îi protejeze, o datorie care trebuie îndeplinită cu și mai multă determinare și celeritate acum, când vorbim despre o situație care generează foarte multe vulnerabilități.

Oamenii trebuie să simtă că această datorie este îndeplinită cu prisosință pentru că, apropo de progandă, știm mulți dintre noi că există interes din partea celor care nu sunt prietenii României de a-i convinge pe români că guvernarea i-a uitat în această perioadă grea, că atenția se duce exclusiv către alte lucruri. Această propagandă nu poate fi combătută decât prin acțiuni ferme, în sensul celor la care am făcut apel aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.