Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Marius-Eugen Ostaficiuc acuză Guvernul că a ignorat Moldova în PNRR: 'Ieşenii şi locuitorii Moldovei au nevoie de proiecte clare, nu de schițe'

marius ostaficiuc

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc afirmă că Guvernul Cîţu ignoră Iaşul şi zona Moldovei în PNRR, proiectele de autostradă menţionate în document având termene neclare.

"S.O.S. Moldova trimisă în Evul Mediu

După cum era de aşteptat, marele Plan Național de Redresare şi Reziliență nu a fost nimic altceva decât un mare balon electoral. Zona Iaşului şi cea a Moldovei au fost din nou ignorate de Guvernul PNL -USR -UDMR. Două tronsoane de autostradă din A8 şi cele din A7 au fost introduse în PNRR în scop pur electoral. Autostrada A7 este prezentată ca o mare victorie pentru Moldova, însă realitatea este cu totul alta. Sunt proiecte care ar putea fi finanțate, făcute pe bucăți şi pentru care au fost fixate termene neclare. Ieşenii şi locuitorii Moldovei au nevoie de proiecte clare, nu de schițe.

În plus, nu se ştie mare lucru despre proiectele autorităților locale şi județene, nu se ştie cine va prinde măcar un milion din zecile de miliarde de euro fluturate de Executiv. Unde mai pui că nici ministrul Ghinea, expertul din Mi(ni)sterul Investițiilor şi Proiectelor Europene, recunoaşte că nu a citit toate anexele PNRR. Este clar că totul a fost de fațadă, este cât se poate de clar că prin acest PNRR s-a dorit numai sprijinirea celor care s-au dus la Înalta Poartă. Ce vină au ieşenii că principalii lideri ai partidului de guvernământ din Iași sunt anchetați penal şi tratați de centru cu dispreț?

Acest PNRR este făcut complet pe genunchi, este o bătaie de joc la adresa românilor. Faptul că au inclus Spitalul Regional de Urgență în PNRR nu este o mare victorie, ci numai o altă pasare de fonduri de la un exercițiu bugetar la altul. Clujul poate avea metrou, în vreme ce Iaşul rămâne izolat de restul regiunilor țării. Acest PNRR este întocmit prost, este politic şi e un afront la adresa cetățenilor. Încă o dată vedem cum zonele țării sunt tratate inegal, cum alții primesc ciolanul mai bun doar pentru că sunt cu cine trebuie. Iaşul nu are perspective în viitorul apropiat de a scăpa de sărăcie, însă Guvernul este orb. Moldova, Iaşul pur și simplu nu contează. Contează numai îndestularea clientelei, a băieților deştepți şi a celor care ştiu să ceară", afirmă deputatul într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.