Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Oana Florea: Este de neînțeles atitudinea ministrului de finanțe Boloș

Inquam Photos / Octav Ganea
Oana Florea

Deputatul PSD Oana Florea: Este de neînțeles atitudinea ministrului de finanțe Boloș

„Este de neînțeles atitudinea domnului ministru de finanțe Boloș care s-a comportat ca și cum n-ar fi știut că legea pensiilor era pe ordinea de zi”, spune deputatul PSD Oana Florea. Politicianul dă asigurări că pensiile vor crește, de la 1 ianuarie, cu 13,8%, anunță Mediafax.

„Să te o lege de care se vorbește de luni de zile, dezbătută cu experții Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene, a cărei sustenabilitate a fost deja discutată cu aceștia, să afirmi că nu sunt bani și să refuzi să o avizezi favorabil, este inadmisibil. Atunci când îți asumi un astfel de portofoliu trebuie să ai un plan privind combaterea evaziunii fiscale, creșterea colectării, digitalizarea ANAF și mai ales, este obligatoriu să cunoști toate legile la care ministerul tău trebuie să dea aviz. Este vorba totuși de legea pensiilor, cu impact social major, și care constituie jalon PNRR. Înțeleg că anul viitor este un an electoral și că PNL începe să se comporte că atare, dar, trebuie să le amintesc colegilor că suntem împreună la guvernare și că avem responsabilitatea tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului”, a scris pe Facebook Oana Florea.

Deputatul dă asigurări că de la 1 ianuarie pensiile se vor majora cu procentul anunțat de 13,8%, iar că din septembrie 2024 va avea loc recalcularea pensiilor, acestea urmând a crește diferențiat în baza principiului „la contributivitate mai mare, pensie mai mare”.

Surse politice au declarat că Marcel Boloș a afirmat, într-o discuție internă cu câțiva liberali, că „s-a terminat cu ministerul/ministrul Finanțelor”.

Guvernul Ciolacu, în ansamblu, să își asume foarte clar găsirea banilor pentru pensii, a spus Boloș, potrivit căruia „nu trebuie repetată greșeala din 2019 în perioada Guvernului Dăncilă în care se promiteau majorări de 40 la sută care nu se susțineau bugetar. Măcar PNL a majorat fix cu 40 la sută pensiile în ultimii trei ani pe baze corecte și asta trebuie să se întâmple și în 2024”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.