Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Radu Popa îi reproşează ministrului Energiei că Legea consumatorului vulnerabil nu a fost adoptată la timp

Facebook
Radu Popa

Deputatul PSD Radu Popa a afirmat, luni, în plen, că ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să-şi dea demisia pentru că nu a pregătit din timp Legea consumatorului vulnerabil, care ar fi trebuit aprobată încă de la 1 ianuarie 2021, anunță Agerpres.

"Suntem într-o criză a preţurilor la energie cum n-a mai fost niciodată şi această situaţie putea fi augmentată dacă decidenţii politici din Guvern, respectiv miniştrii Energiei din ultimele două - trei Guverne ar fi luat măsurile la timp. (...) România trebuia să fie pregătită de această viitură a preţurilor la energie care ne-a lovit. Trebuie să mai ştiţi că, în baza Directivei Europene 944, România trebuia să aibă Legea consumatorului vulnerabil de la 1 ianuarie a acestui an aprobată. Asta presupunea ca anul trecut coaliţia de centru-noapte să nu fie preocupată doar de alegeri, ci să fie preocupată şi de români. Dar nu aţi făcut nimic pentru asta domnule ministru şi, după părerea mea, pentru asta trebuie să vă daţi demisia", a afirmat Popa, la dezbaterea Ora Guvernului pe tema creşterii preţurilor la energie, la care a fost invitat Virgil Popescu.

El a subliniat că nu au fost făcute investiţii în domeniul gazelor naturale şi nici cel al energiei electrice.

"Ne vorbiţi acum de construcţia reactoarelor 3 şi 4. Păi câte capacităţi de producere de energie aţi construit de când aţi fost ministru domnule Virgil Popescu, în aşa fel încât să vă credem acum că veţi construi reactoare nucleare? Zero", a adăugat deputatul PSD.

În opinia sa, schema de ajutor pentru consumatorul vulnerabil propusă de ministrul Popescu şi asumată de Guvern nu poate fi aplicată.

"În timp ce factura de energie vine în fiecare lună la noi acasă, citirea contoarelor pe energie electrică se face la trei luni în mediul urban şi la şase luni în mediul rural, asta înseamnă că nu puteţi compensa în mediul rural mai devreme de şase luni aceste facturi dezastruoase. Cred că este timpul să apelaţi la specialişti, pentru că suntem într-o criză de sistem, cea mai mare criză de sistem din ultimii 30 de ani şi să nu mai daţi unor firme de apartament, să faceţi tot felul de experimente. Sunt în piaţă o serie de specialişti, chemaţi-i la masă pentru că suntem în ceasul al doisprezecelea", a transmis Radu Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.