Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Radu Popa: Comisia Europeană a respins proiectele pe energie din PNRR - 'Cum să explice Comisiei, când ei nu ştiu să-şi explice nici lor?'

F. P.
Facebook
Radu Popa

Deputatul PSD Radu Popa afirmă că ministrul Economiei, Virgil Popescu, a reuşit contraperformanţa de a-i fi respinse proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, inclusiv cel referitor la producerea şi distribuirea de hidrogen. Deputatul social-democrat susţine că ministrul nu s-a consultat cu marii jucători din piaţă, acesta gestionând un domeniu pe care nu îl înţelege.

"Comisia Europeană l’a înștiințat pe Virgil Popescu că a respins proiectele sale din PNRR, inclusiv cel referitor la capacitatea de a produce hidrogen pe care să-l injecteze în rețeaua de gaze și prin acesta să finanțeze rețelele de gaz din PNNR.

Totodată, Guvernul este înștiințat oficial că nici un cent din PNRR nu poate fi folosit pentru CEO sau orice altă companie care nu respectă principiile din Green Deal.

Comisia cere reforme și proiecte care să se alinieze acestui concept: reformă si resetarea industriilor spre electrificarea economiei.

Mi’e teama că neconsultând nici un specialist din piața de energie, nici unul din Big4, ministrul nu poate înțelege problema.

Pentru că nu producția este problema, ci folosirea hidrogenului!

Anul trecut Romania a produs cca 5600 tone si o parte din el s-a irosit in eter, neavând gândită nici o piață de desfacere. Ministrul Popescu ar fi trebuit să dispună imediat ca Transgaz sa realizeze stațiile de injectie in magistralele de gaze naturale.

Spre exemplu, Germania lucrează la acest subiect de 10 ani si au ajuns la 10% injecție de hidrogen in magistralele de gaze naturale. La noi este o problema de sinteză, planificare si coordonare economică a 5(cinci) industrii aferente mai multor ministere. Energia este doar unul dintre acestea. Dar ministrul Popescu nici nu a inteles subiectul si atunci nu stie sa il explice. Și atunci cum să explice guvernanții Comisiei Europene un proiect când ei nu stiu sa-si explice nici măcar lor acest subiect?!

Discutăm despre cea mai mare si mai importantă revolutie tehnologică R4.0 din istorie și ministrul nu a consultat nici un specialist. Cum să credem că îi mai păcălim și pe alții care au imaginat, realizat și implementat acest concept?

Doar în Oltenia cred unii ca dacă ai funcție e suficient că să conduci. În lumea civilizată, nu merge așa", scrie Radu Popa pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.