Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Robert Sighiartau, despre drama românilor din Danemarca: 'Străgător la cer! Statul danez dă rateuri în ceea ce privește statul de drept'

arhiva personala
Robert Sighiartau

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL pe politică externă și afaceri europene, se arată revoltat de cazul celor doi români din Danemarca lăsați fără bebelușul de o lună de statul danez, sub suspiciunea că i-ar fi provocat acestuia răni. Cei doi români, soț și soțue, au fost reținuți pentru o lună, iar copilul este în spital, sub supravegherea unei persoane desemnate de autorități.

„Strigător la CER!!

Cazul părinților români arestați în Danemarca pentru că și-au dus copilul în vârstă de câteva săptâmâni la spital este CUTREMURĂTOR și ne arată că statul danez dă rateuri în ceea ce privește statul de drept.. MAE și ambasadorul român în Danemarca au luat legătura cu autoritățile daneze.

Statul român prin reprezentanții săi trebuie să reacționeze prompt și dur în momentul în care drepturi fundamentale ale UE sunt călcate în picioare!!”, scrie deputatul PNL, pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, pe 2 februarie 2022, de către un cetățean român, cu privire la situația deosebită în care se află alți trei cetățeni români, membri de familie ai acestuia, în Danemarca.

În dialogul cu reprezentanții ambasadei, apelantul a menționat că doi cetățeni români, soț și soție, rezidenți în Danemarca, au fost reținuți de către autoritățile daneze și se află în custodia a două centre de detenție diferite. Copilul minor al celor doi soți a fost internat, la data de 29 ianuarie 2022, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate ulterior informații cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Presa olandeză scrie că bebelușul de 5 săptămâni, născut în a 2-a zi de Crăciun, a fost internat luni și apoi transferat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viața i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul, 25 și 27 de ani, a negat că și-ar fi expus copilul la violență și a cerut ajutor.

Potrivit unei sesizări pe pagina Facebook „Voluntari în Europa”, cuplul locuia în Danemarca de 2 ani, dar fericirea s-a transformat în coșmar pe 31 ianuarie 2022, când după multe apeluri telefonice ale mămicii disperate, cauzate de plânsetele copilului și ignorării din partea moașei care susținea că „așa plâng bebelușii”, copilul a ajuns la spital, iar medicii după ce au pus diagnosticul de hemoragie craniană, au anunțat poliția pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu ceva probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs.

Unchiul bebelușului împreună cu logodnica sa au încercat să afle informații despre starea de sănătate a nou-născutului, însă s-au izbit de tăcerea instituțiilor daneze, se arată pe pagina Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.