Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat DNA: vizat este managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași

M. C.
emanuel ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte la Comisia de Sănătate și Familie din Parlament, a făcut astăzi o sesizare la DNA, care îl vizează pe managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași. Ungureanu reclamă faptul că Timofte Daniel Vasile ar fi făcut „zeci de intervenții chirurgicale realizate în timpul programului de lucru de manager.”

„Subsemnatul UNGUREANU EMANUEL - DUMITRU, în conformitate cu dispozițiile art. 290 CPP, formulez prezentul

DENUNȚ

împotriva managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, domnul Daniel Vasile Timofte, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 297 al. 1 Cod Penal, faptă săvârșită prin încălcarea art. 178 al. 6 din legea 95/2006 coroborată cu încălcarea art. 3 al. 2 din contractul de management nr. 194/07.09.2021, încheiat între ministerul sănătății și domnul Timofte Daniel-Vasile.

Context

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași este o unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, iar activităţile organizatorice şi funcţionale din cadrul spitalului sunt reglementate şi supuse controlului Ministerului Sănătăţii.

În data de 7 septembrie 2022, domnul Timofte Daniel-Vasile a încheiat cu Ministerul Sănătății contractul de management nr. 194, prin care se obliga să organizeze, conducă și administreze Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, pe o perioadă de 4 ani. Programul de lucru impus în contractul de management este de 8 ore/zi, 40 de ore/săptămână, de Luni până Vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00.

În conformitate cu Legea 95/2006, art. 178 al. 6 „Persoanele care îndeplinesc funcţia de manager pot desfăşura activitate medicală în instituţia respectivă, cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcţionare a instituţiei respective”.

Urmare a acestei prevederi legale, managerul unei unități sanitare are dreptul să desfășoare activitate medicală în unitatea sanitară pe care o conduce, în afara programului de lucru prevăzut în contractul de management, adică după ora 16.00 sau înainte de ora 08.00.

Din informațiile pe care le am, domnul Daniel Vasile Timofte a efectuat mai multe intervenții chirurgicale chiar în timpul programului obligatoriu de lucru prevăzut în contractul de management, astfel:

- în data de 14.01.2022, a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 7.45 AM, cred că nu termina intervenția în 15 minute;

- în data de 17.01.2022, a efectuat o intervenție de tipul COLECISTECTOMIE LAPAROSCOPICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8.00 AM, deci în timpul programului de lucru de manager;

- în data de 18.01.2022, a efectuat două intervenții de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la două paciente de sex feminin, prima la ora 7.30 AM iar a doua la ora 9.00 AM și o a treia intervenție la o persoană de sex feminin, cu începere de la ora 10.00 AM de tipul EXCIZIEI LIMITATE A INTESTINULUI GROS CU ANASTOMOZĂ, deci în timpul programului de lucru de manager;

- în data de 28.01.2022, a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8.00 AM, deci în timpul programului de lucru de manager;

- în data de 02.02.2022, a efectuat o intervenție de tipul BYPASS-UL GASTRIC, la un pacient de sex masculin, cu începere de la ora 8.00 AM, deci în timpul programului de lucru de manager;

- în data de 03.02.2022, a efectuat o intervenție de tipul REDUCȚIE GASTRICĂ, la o pacientă de sex feminin, cu începere de la ora 8.00 AM și o intervenție de tipul BYPASS-UL GASTRIC, la un pacient de sex masculin, cu începere de la ora 9.45 AM, deci în timpul programului de lucru de manager.

Numai dacă se vor solicita intervențiile chirurgicale din departamentele Bloc operator chirurgie, Chirurgie generală I, Chirurgie generală II, Chirurgie generală III, Chirurgie generală IV, se va putea observa faptul că în perioada 7 septembrie 2021 – 30 mai 2022, au existat zeci de intervenții chirurgicale realizate de domnul Timofte Daniel Vasile în timpul programului de lucru de manager.

Cele enumerate sunt doar câteva exemple legate de modul în care managerul Timofte Daniel Vasile încalcă legile în vigoare cu bună știință, creând în acest fel un prejudiciu în bugetul spitalului prin salariile încasate de către acesta, fără prestarea orelor obligatorii prevăzute în contractul de management.

Mai mult, datorită acestui tip de management, la fără frecvență, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, domnul Daniel Vasile Timofte, a adus unitatea la un faliment previzibil, așa cum reiese și din raportul de audit realizat de către structura de audit din cadrul ministerului sănătății”, se arată în sesizarea lui Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.