Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu face acuzații cutremurătoare: 'Infecțiile nosocomiale sunt ascunse, iar apa e contaminată la Spitalul Județean Cluj'

emanuel ungureanu

Infecțiile nosocomiale sunt ascunse, iar apa e contaminată la Spitalul Județean Cluj, spune deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu. Acesta cere ministrului Sănătății demiterea managerului Petru Șușcă și a Consiliului de Administrație, potrivit Mediafax.

Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că la SCJU Cluj-Napoca se fac raportări false privind infecțiile nosocomiale, iar medicii ascund pacienților faptul că au fost infectați pe secții.

„Potrivit unor rapoarte ale Corpului de Control al ministrului Sănătății, ultimul din septembrie 2019, care au fost ascunse până acum, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca s-au întâmplat nereguli de o gravitate extremă. Unitatea de transfuzii a spitalului nu are condițiile minimale de funcționare și funcționează ilegal, iar la Secția Chirurgie 2 rata infecțiilor nosocomiale este înspăimântătoare. Se fac raportări false privind aceste infecții, iar medicii din SCJU ascund pacienților faptul că au fost infectați pe secții. DSP Cluj este complice la această situație, fiind vorba despre o neglijență criminală. Cer ministrului Sănătății demiterea managerului SCJU Cluj-Napoca, Petru Șușcă, a Consiliului de Administrație și a întregii conduceri a unității medicale”, a spus Ungureanu.

Citește și: Ministerul Sănătății face ANCHETĂ la Spitalul Județean din Timișoara după ce fostul manager ar fi fost demis printr-o adresa pe Whatsapp

Potrivit acestuia, alte nereguli vizează o stare de incompatibilitate a managerului Petru Șușcă, acesta fiind și președintele unei asociații a maramureșenilor care are o pensiune în administrare, drept pentru care va sesiza ANI.

„Este și un fals în acte publice, pentru care voi face o plângere penală, legat de deșeurile medicale iar DSP Cluj a transmis că nu sunt probleme, deși sunt neconformități, așa cum arată raportul Corpului de Control. De asemenea, sunt probleme uriașe cu apa, care este contaminată”, a adăugat deputatul USR.

Conducerea Spitalului Județean Cluj nu a putut fi contactată până la această oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.