Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu: 'În viitorul PUG al Piteştiului, o zonă masivă din pădurea Trivale devine construibilă'

Ionuț Moșteanu

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu afirmă că o zonă masivă din pădurea Trivale devine construibilă în viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Piteşti, ceea ce "lasă loc de abuzuri imobiliare în viitor".

"Piteştiul este binecuvântat cu această pădure şi cu viziune şi investiţii putem să facem o pădure urbană care să devină obiectiv turistic. Nu blocurile în pădure sunt soluţia. Cer PSD să renunţe la planul de a mutila pădurea Trivale. Pădurea trebuie să rămână pădure. Soluţia este trecerea întregii păduri în extravilan, pentru a ne asigura că nu vor putea emite autorizaţii de construcţie. Din PUG reiese şi lipsa de viziune pe termen lung. Nu există o dezvoltare urbanistică integrată, nu se ţine cont de nevoile tuturor piteştenilor. Tot ce fac ei e să defrişeze şi să betoneze", a declarat parlamentarul, potrivit unui comunicat de presă transmis de USR Argeş, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie CRUCIALĂ la Curtea Constituțională: război total între PSD și PNL, pe data alegerilor locale

Ionuţ Moşteanu, care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Piteşti, a precizat că a trimis administraţiei locale mai multe propuneri, de care speră să se ţină cont.

"În caz contrar, le cer să amâne dezbaterea şi votul pentru noul PUG până după alegeri, când am speranţa şi ştiu că vom avea o nouă administraţie, cu o nouă viziune şi energie. Aceşti oameni au eşuat în ultimii patru ani, iar acum arată că nu pot gândi un Plan Urbanistic General pentru altcineva decât afaceriştii imobiliari", a mai spus Moşteanu.

USR Argeş consideră că PUG-ul municipiului Piteşti, aflat în dezbatere publică, trebuie să respecte câteva principii - fără construcţii în Pădurea Trivale, fără blocuri între case, dezvoltare urbanistică integrată, execuţia parcărilor rezidenţiale, prioritizarea transportului public şi al celui alternativ înaintea transportului auto individual sau crearea zonei metropolitane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.