Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR PLUS Monica Berescu declară că riscul producerii de incendii în unele spitale din Iaşi este iminent

incendiu spital iasi

Deputatul USR PLUS Monica Berescu susţine că riscul producerii de incendii în unele spitale din Iaşi este iminent şi că suntem în faza unor bombe cu ceas din cauza instalaţiilor electrice uzate şi a improvizaţiilor, în special din secţiile ATI.

Monica Berescu afirmă, joi, într-un comunicat de presă, că incendiul produs la începutul săptămânii la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi readuce în atenţie problema instalaţiilor electrice învechite din mai toate unităţile medicale ieşene, scrie News.ro.

Potrivit deputatului ieşean USR PLUS, aceste instalaţii electrice reprezintă "un pericol real şi iminent pentru integritatea şi viaţa pacienţilor, atât timp cât ele rămân subdimensionate şi supraîncărcate“.

Monica Berescu arată că securitatea unităţilor medicale din judeţul Iaşi intră în atribuţiile mai multor instituţii, însă niciuna dintre ele nu are o centralizare despre investiţiile realizate în modernizarea instalaţiilor electrice, date despre mentenanţa instalaţiilor tehnice şi sistemele de stingere ale incendiilor.

"Ne aflăm în faza unei bombe cu ceas, care ticăie din ce în ce mai repede şi în care riscul unor incendii devine iminent. Sunt cel puţin cinci unităţi medicale din Iaşi în care instalaţia electrică este uzată şi/sau cu improvizaţii în zona ATI, conform informaţiilor oferite de DSP Iaşi. Solicit public managerilor de spitale, UAT-urilor, conducerilor ISU şi DSP Iaşi să facă toate demersurile necesare pentru a moderniza urgent toate instalaţiile electrice din unităţile medicale. Este esenţial că acest proces să înceapă în secţiile ATI, pentru că sunt cele mai expuse incendiilor, iar pacienţii sunt vulnerabili”, a declarat Monica Berescu, deputat USR PLUS Iaşi.

Parlamentarul susţine că Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi i-a comunicat că deţine doar parţial informaţii despre investiţii, starea tehnică şi sistemele de stingere a incendiilor din spitale.

"Totuşi, după tragedia de la Piatra Neamţ, au fost efectuate controale comune DSP - ISU la spitalele ieşene, iar concluziile acestora au fost incluse în răspunsul oferit de către DSP. Una dintre neregulile principale constatate şi care ne dă fiori este aceea că nu se asigură complet condiţiile privind limitarea propagării focului şi fumului în interiorul construcţiilor în toate unităţile spitaliceşti. Cu alte cuvinte, există şanse foarte mari ca un incendiu să se dezvolte rapid şi să cuprindă secţii întregi, în lipsa măsurilor de prevenţie“, spune Monica Berescu.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat ulterior că la Spitalul de Copii a fost evitată o tragedie şi că le mulţumeşte cadrelor medicale pentru modul în care au reuşit evacuarea pacienţilor într-un timp record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.