Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Silviu Dehelean îi cere demisia șefei ANAF Mihaela Triculescu

Silviu Dehelean Facebook
Silviu Dehelean

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice și secretar al Biroului Permanent, consideră că recentele dezvăluiri cu privire la președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și „abuzurile impardonabile ale Fiscului din ultimele luni”, impun demisia doamnei Mihaela Triculescu. Venită la conducerea ANAF pe o filieră „cunoscută – Vâlcov -Teodorovici –, dar inexplicabilă profesional, doamna Triculescu este nepotrivită pentru funcție atât din motive personale, cât și prin prisma activității sale din primele luni de mandat”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Probleme pentru Victor Ponta: Deputatul evreilor, Silviu Vexler, condamnă afirmația despre mitul evreilor care fură copii

”Când doamna Mihaela Triculescu a fost adusă de domnul Vâlcov și acceptată de domnul Teodorovici ca noua șefă a Fiscului, opinia noastră a fost că e totuși deplasat ca amicele guvernanților să fie subvenționate de la bugetul de stat. Presupunem că doamna Triculescu este amica domnului Vâlcov, căci profesional nu există niciun argument pentru susținerea acestei doamne, fostă contabilă a firmei de curățenie a primăriei comunei Cârcea, județul Dolj, în funcția de președinte ANAF.

Și cu toate acestea, nu ar fi fost nici prima și, regretabil, nici ultima nominalizare bazată pe alte criterii decât cele de competență. Aproape că ne resemnasem cu ideea unui nou șef al Fiscului fără viziune și aptitudini.

Însă, în urma unei analize succinte a primelor luni de mandat și a unor dezvăluiri de presă recente, înțelegem acum că doamna Triculescu reprezintă mai degrabă o amenințare explicită pentru contribuabilul român, decât un simplu neprofesionist. Dintre motive, reținem:

1. În mandatul doamnei Triculescu, ANAF a expediat mii, poate zeci de mii, de decizii de impunere vizând contribuții de asigurări sociale de sănătate inventate. Am anunțat încă de când am primit confirmarea acestei practici: Fiscul doamnei Triculescu le solicită cetățenilor să plătească pentru datorii fictive.

2. Poprirea conturilor pentru sume ridicol de mici si imposibilitatea de a debloca respectivul cont în timp util chiar și ulterior achitării obligațiilor fiscale, iată motivele principale pentru care Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera deputaților a solicitat audierea doamnei Triculescu. Inutil de precizat, șefa Fiscului s-a demonstrat incapabilă să explice cauzele pentru care instituția pe care o conduce pare sa funcționeze împotriva românilor, nu în interesul lor. În continuare, marii datornici sunt protejați, în timp ce doamna Triculescu se laudă ca nu mai blochează conturilor celor cu datorii mai mici de 100 de lei. Despre Avocatul Poporului, un datornic-mamut, niciun cuvânt. Și nimic nici despre pesedistul Robert Negoiță, dator cu milioane de euro statului român.

3. Doamna Mihaela Triculescu însăși are datorii la instituții ale statului român. Potrivit unei dezvăluiri de presă de ultimă oră, șefa fiscului refuză să plătească statului român suma de 20.000 de lei. După ce a încălcat prevederile unui contract din fonduri europene reprezentând o bursă doctorală, doamna Triculescu datorează Universității de Vest din Timișoara 20.603,15 lei. Și, deși o somație de plată a fost emisă deja, șefa Fiscului refuză să-și plătească datoria. Ei bine, poate fi o datornică însărcinată cu recuperarea onestă a datoriilor către stat? Eu cred că nu.

Iată câteva motive esențiale, nu singurele însă, pentru care doamna Mihaela Triculescu trebuie fie să demisioneze, fie să fie demisă din funcție, dacă mai există măcar o brumă de respect față de contribuabilul român”, arată deputatul USR  Silviu Dehelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.