Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Der Spiegel: DOCUMENTUL care arată că România este pe ultima poziție în NATO

nato

România este un partener de încredere al SUA și al NATO, dar asta numai din vorbe, pentru că atunci când este vorba de fapte țara noastră are restanțe majore. Potrivit unui document obținut de nemții de la Der Spiegel, România este pe ultimul loc în NATO la îndeplinirea obligațiilor de țară membru.

Potrivit documentului care a ajuns in posesia ziaristilor de la Spiegel, niciun stat al Aliantei nu a indeplinit conditiile stabilite la summit-ul din Tara Galilor, in urma cu doi ani. La acel moment, confruntate cu criza din Ucraina provocata de politica Kremlinului, tarile NATO au stabilit ca fiecare dintre ele va aloca in viitor cel putin 2% din PIB pentru aparare si va furniza Aliantei un anumit procent din fortele sale militare sau din personalul sau de comanda, informează stirileprotv.

In total, este vorba despre 9 indicatori, insa detaliile despre acestia sunt tinute secrete. Jurnalistii germani au aflat totusi ca nicio tara – nici macar SUA – nu a indeplinit toate cele 9 criterii. Americanii ar fi totusi printre tarile fruntase, alaturi de Marea Britanie, Danemarca, Germania si Norvegia.

In schimb, Romania si Lituania nu au atins nici macar unul dintre indicatori, fiind la coada clasamentului. Un pic mai bine sta Polonia, care a indeplinit 2 dintre cele 9 criterii. Oficialii de la Bucuresti au promis totusi ca incepand din 2017, 2% din PIB va fi alocat Apararii - ceea ce ar insemna indeplinirea macar a unuia dintre obiectivele NATO. Mai multe detalii despre aceste conditii ar urma sa fie facute publice la summit-ul de la Varsovia, din luna iulie, sustin cei de la Spiegel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.