Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derapaj al deputatului USR Claudiu Năsui: Fostul ministru al economiei compară Holocaustul cu impozitele

captura Antena 3
Claudiu Nasui

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al economiei în Guvernul Cîțu, a transmis vineri un mesaj bizar cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului. În loc să se refere direct la nazism, Năsui vorbește despre „ororile socialismului” și ajunge chiar să compare sistemul de impozitare din România cu pericolul pierderii libertății.

„Nu trebuie să uităm niciodată ororile produse de socialism și să ne păzim democrația pentru a nu permite istoriei să se repete.

Național socialismul a fost unul din cele mai odioase sisteme totalitare ale secolului trecut. A cuprins Europa și a creat o traumă colectivă, dar mai ales milioane de victime. Inclusiv în România, peste 280.000 de evrei au fost uciși. Sute de mii de familii distruse, oameni uciși într-un mod barbar și un regim de teroare.

Comemorăm Holocaustul pentru a nu uita suferința cauzată acestor victime. O suferință cauzată de idei criminale adoptate de politicieni și transformate într-o politică publică odioasă.

Ideile liberticide încep și sunt acceptate întotdeauna cel mai ușor în sfera economică. De asta, ceea ce Hayek denumea Drumul către servitute începe prin reglementarea vieții economice, în mici moduri care par inofensive sau chiar dezirabile. Dar întotdeauna necesită din ce în ce mai multe reglementări, legi din ce în ce mai complicate, de neînțeles pentru cetățeanul obișnuit. Și totul sfârșește la fel, într-un regim centralizat care controlează și sărăcește viețile cetățenilor săi.

Aceste comemorări ne amintesc și cât de importante sunt ideile, mai ales cele politice, pentru a nu repeta greșelile istoriei. Amenințările la adresa vieții, libertății și proprietății noastre sunt întotdeauna prezente, în blană de oaie. Cei care au puterea în stat doresc întotdeauna să o extindă, în toate sferele din viețile noastre.

Niciun abuz al statului nu este prea mic și trebuie combătut. Diferența dintre un stat care expropriază 90% din venitul unui muncitor și unul care ia „doar” 45% este una de grad, nu de esență. Din păcate, perioadele de criză și dificultăți economice sunt climatul propice pe care îl exploatează pentru a mai răpi un pic din libertatea oamenilor.

De asta, acum și în anii care urmează lupta pentru libertate este mai importantă ca oricând”, scrie Năsui pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.