Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derogare de la sancțiuni - Preşedintele Iranului va fi prezent la Adunarea Generală a ONU

aa.com.tr
sua iran sua

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, va fi prezent în septembrie la Adunarea Generală a ONU de la New York, deşi figurează pe lista oficialilor iranieni sancţionaţi de Statele Unite, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al guvernului de la Teheran, conform AFP.

"Planificarea preliminară include prezenţa preşedintelui la sesiunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite", a afirmat Ali Bahadori-Jahromi în conferinţa săptămânală de presă.

În noiembrie 2019, SUA l-au inclus pe Raisi pe lista neagră a oficialilor din Iran sancţionaţi, pentru complicitate la încălcări grave ale drepturilor omului. Washingtonul îl acuză pe preşedintele iranian în special de participare la execuţii ale multor deţinuţi marxişti sau de stânga, în 1988, când era procuror adjunct al tribunalului revoluţionar de la Teheran, conform Agerpres.

Raisi a negat de două ori, în 2018 şi în 2020, că ar fi avut vreun rol în epurările respective, însă a apreciat ordinul pe care susţine că l-a dat atunci ayatollahul Khomeini, fondatorul Republicii Islamice.

Adunarea generală a ONU va începe anul acesta în 13 septembrie. Raisi nu a participat la sesiunea de anul trecut a Adunării, din cauza epidemiei de coronavirus. El a transmis însă un mesaj video înregistrat, care a fost difuzat în plen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.