Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desant la Brașov: Orban dă de pământ cu ‘sabotorii’ lui Iohannis din PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Scandalul din PNL Brașov a atins apogeul. Războiul deschis dintre filialele municipală și județeană a ajuns la Centru și l-a determinat pe președintele partidului Ludovic Orban să-și programeze o vizită fulger la Brașov. Sabotajul ‘fracțiunii PDL’ din PNL Brașov a lovit direct în interesele de la Centru, după ce membri organizației municipale s-au ținut de promisiune și l-au boicotat pe Klaus Iohannis la alegerile de duminică, potrivit brasovstiri.ro.

Membri organizației municipale ai partidului au votat duminică în favoarea candidatului PMP, Theodor Paleologu, determinând un scor slab la Brașov pentru candidatul susținut deliberali, Klaus Iohannis. De altfel, întreaga acțiune fusese anterior anunțată la una dintre ultimele întâlniri ale organizației PNL Brașov , când conducerea filialei municipale l-a amenințat în mod deschis pe președintele organizației județene că: „vă vom trage preșul de sub picioare, să vedem ce scor o să obțineți la Brașov cu candidatul vostru (Klaus Iohannis – n.r.).

Întregul scandal a izbucnit după vizita lui Iohannis la Brașov, la care Administrația Prezidențială i-a ținut la distanță de președinte pe membri cercetați penal sau cu condamnări penale, măsură care a lovit direct în filiala municipală. Chiar și primarul Brașovului, George Scripcaru, vizat de restricția impusă celor cu dosare penale, a fost acceptat la eveniment, dar a fost ținut departe de președinte.

În replică, aceștia s-au reunit într-o declarație de sabotare a președintelui, la alegerile de duminică, alegând să-l voteze pe candidatul PMP.

Acțiunea fracțiunii PDL-iste din interiorul PNL Brașov, a anunțat hotărârea de a vota în turul doi împotriva lui Iohannis, pentru a-și răzbuna orgoliile, dar și pentru a-l pune într-o lumină nefavorabilă pe președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, care se bucură de întregul sprijin președintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțurile lui Cîțu: Asta este o prostie. Domnul Cîțu nu știe ce atribuții are ca ministru

Vizita dela Brașov a lui Ludovic Orban are drept scop întărirea poziției lui Veștea în filiala locală a PNL și sprijinirea acestuia în lupta cu fracțiunea PDL-istă a partidului.

Pe de altă parte, surse de la Palatul Victoria au confirmat faptul că premierul Ludovic Orban va veni la Brașov însoțit de înalți reprezentanți ai Ministerului Administreției și Internelor, care vor să verifice recentul scandat care a izbucnit în jurul președintelui PNL municipiu, Adrian Oprică, acuzat de asociatul lui, Cristi Niță, de delapidare, evaziune fiscală, fals și uz de fals, printr-o scrisoare deschisă lansată în spațiul public. Cristi Niță a reclamat faptul că plăngerile lui penale depuse la Parchet și la Antifraudă au fost puse la ‘sertar’ din motive necunoscute.

Reprezentanții MAI vor să verifice și modul în care, potrivit lui Cristi Niță, Adrian Oprică ar fi ajuns în administrarea unor clădiri din Centrul Brașovului.

Acțiunea vizează, totodată, o verificare a situației de la RIAL, unde există informații că au fost înregistrate atribuiri directe, fără licitație, de locuințe către polițiști și magistrați, locuințe la care s-au făcut lucrări prealabile de amenajare pe banii RIAL-ului, astfel încât acestea să fie predate ‘la cheie’ beneficiarilor.

Problemele de la RIAL Brașov, au făcut subiectul unei interpelări în Consiliul Local, în care era reclamată tocmai aceste atribuiri dubioase de locuințe către persoane influente din Brașov, lipsa unei reactualizări a valorilor de inventar pentru imobilele din fondul locativ al municipiului și efectuarea unor lucrări prin atribuire directă.

Toate aceste nereguli au provocat o serie de demisii în rândul membrilor Consiliului de Administrație al RIAL, oameni care nu au vrut să-și riște libertatea pentru afacerile dubioase ale conducerii regiei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.