Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descindere a trupelor speciale la locuința fostului președinte din Kârgâstan: A fost război în toată regula în fața porții lui Almazbek Atambaiev

Almazbek Atambaiev

Forţe speciale kârgâze au lansat miercuri o operaţiune pentru arestarea fostului preşedinte Almazbek Atambaiev, inculpat pentru corupţie şi aflat în conflict cu succesorul său, Sooronbai Jeenbekov, acţiune ce riscă să agraveze criza politică şi să provoace tulburări în această ţară din Asia Centrală, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fotografii difuzate de presa locală arată membri ai forţelor de ordine în faţa reşedinţei lui Atambaiev, în apropierea capitalei Bişkek, precum şi persoane rănite căzute la pământ sau purtate pe braţe de alţii.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

Într-o înregistrare video publicată de Radio Europa Liberă fostul preşedinte este văzut îmbrăcat într-o cămaşă şi blugi în faţa reşedinţei sale alături de un grup de persoane, înainte ca focuri de armă să declanşeze panica la faţa locului.

O purtătoare de cuvânt a lui Atambaiev a declarat că circa zece persoane au fost rănite după ce susţinătorii acestuia au fost atacaţi acolo de forţele de ordine, dar acestea din urmă susţin că nu au folosit arme de foc, confirmând în schimb operaţiunea. Ministerul Sănătăţii a anunţat că două persoane au fost rănite de gloanţe de cauciuc.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Preşedinte până în noiembrie 2017, Almazbek Atambaiev a fost inculpat pentru corupţie şi i-a fost ridicată imunitatea de care beneficia. Acuzat, printre altele, de achiziţie ilegală de terenuri şi eliberarea unui membru al unui clan mafiot, el consideră acest demers al justiţiei drept o acţiune politică a succesorului său, Sooronbai Jeenbekov.

La finele mandatului său, Atambaiev a reuşit cu preţul unor manevre politice să impună candidatura lui Jeenbekov, pe atunci un apropiat al său, dar relaţiile dintre ei s-au degradat ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.