Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi de amploare ale DIICOT: Zeci de mii de euro falși au fost plasați pe piață

DIICOT

Polițiștii și procurorii DIICOT din Neamț au făcut marți 19 percheziții domiciliare într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate.

Potrivit Poliției, perchezițiile au avut loc în județele Neamț, Iași și Galați.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată.

Astfel, în perioada ianuarie-mai 2023, ar fi fost puse în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate de 50 și 100 de euro, activitate desfășurată în patru județe.

Grupul infracțional organizat ar fi indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind plasarea a peste 72.000 de euro, în bancnote contrafăcute.

Marți, în urma unui flagrant delict, asupra două persoane bănuite, au fost descoperiți și ridicați 90.700 de euro falși, din cupiura de 50, 100 și 500 de euro, precum și 39.900 de lei și 5 telefoane mobile.

De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare la persoanele bănuite și la sediile unor societăți comerciale, au fost depistați și ridicați 15.650 de euro falși, din cupiura de 20, 50, 100 și 200 de euro, precum și 4.900 de lei și 10 telefoane mobile și diferite inscrisuri.

Față de 8 persoane bănuite se fac cercetări, iar audierile urmează a fi realizate la sediul DIICOT Neamț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.