Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi DIICOT la Suceava: Procurorii au săltat mai mulți proxeneți care exploatau sexual minori!

DIICOT

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat, joi, percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţul Vrancea suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate de percheziţii sunt suspectate că ar fi racolat două minore de 14 şi, respectiv, 16 ani, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.

"În perioada februarie- martie 2022, pe raza judeţului Suceava, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Din cercetările efectuate a rezultat că, suspecţii au recrutat două persoane vătămate minore, în vârstă de 14 ani şi respectiv 16 ani, pe care prin constrângere fizică şi psihică, le-au transportat şi adăpostit, în vederea practicării prostituţiei în folosul acestora, într-un regim restrictiv de libertate, însuşindu-şi în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracţională", susţin procurorii.

Comunicatul DIICOT mai arată că victimele au practicat prostituţia în municipiile Suceava şi Bacău, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, precum şi în camere de hoteluri, într-un circuit cunoscut cu denumirea de "touring", adică "turism sexual", folosit de către membrii grupului, care au acţionat în mod coordonat, schimbând la intervale scurte de timp locaţiile închiriate, precum şi oraşele în care victimele au practicat prostituţia.

De asemenea, membrii grupului au desfăşurat activităţi de identificare a potenţialilor clienţi, postând în acest sens anunţuri pe diferite site-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.