Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi în București, Galați și Ilfov: Mascații au luat pe sus mai mulți țepari care vindeau telefoane false

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii Capitalei au efectuat şapte percheziţii domiciliare, dintre care patru în Bucureşti, două în judeţul Galaţi şi una în judeţul Ilfov, într-un dosar de înşelăciune, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia Capitalei, în perioada iunie 2023 - până în prezent, mai multe persoane ar fi comis atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Braşov, mai multe fapte de natură infracţională.

Anchetatorii spun că persoanele bănuite ar fi comandat de la un furnizor din judeţul Galaţi, contra sumei de 700 de lei, telefoane din categoria celor de tip replică, pe care, ulterior, prin intermediul unei platforme online le-ar fi vândut persoanelor vătămăte contra unor sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei sau la schimb, telefoane originale, plus o diferenţă de bani.

Pe 7 decembrie au fost efectuate şapte percheziţii - patru în Bucureşti, două în judeţul Galaţi şi una în judeţul Ilfov - la domiciliul bănuiţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri, printre care 56 de telefoane mobile, 12 ceasuri de tip smart watch, precum şi 80 de încărcătoare, arată poliţiştii.

De asemenea, în urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şapte persoane, toate fiind conduse ulterior la sediul Secţiei 26 Poliţie, pentru audieri. Patru dintre cele şapte persoane, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinute, urmând a fi prezentate în faţa magistraţilor cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracţiunile de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale, dar şi de suportul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.