Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descinderi într-un dosar șocant la Mureș: Practici de Evul Mediu, câini puși să se lupte

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii şi procurorii din Mureş au făcut percheziţii, marţi, la mai multe adrese, într-un dosar privind organizarea de lupte între câini, fiind descoperite animale cu urechile cupate, dar şi câini despre care se suspectează că erau dresaţi pentru a se lupta cu alte animale.

În dosarul instrumentat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, anchetatorii au făcut, marţi, patru percheziţii.

”La activităţi au fost identificate mai multe exemplare canine din diferite rase, dintre care doi câini din rasa metis de Ciobănesc de Asia Centrală despre care există date că ar fi fost folosiţi la lupte între câini. Au fost emise ordine de plasare în adăpost a acestora, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru deţinerea a patru exemplare canine care aveau urechile cupate. De asemenea, a mai fost identificat un exemplar canin ţinut în condiţii necorespunzătoare, fără apă, hrană şi adăpost, fiind emis ordin de plasare în adăpost, deţinătorul fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei”, informează reprezentanţii Poliţiei judeţene Mureş.

Poliția a dat și amenzi

Potrivit acestora, cazul vizează comiterea infracţiunii de organizare de lupte între câini. În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi alte nereguli. Astfel, la descinderi au fost găsite animale fără microcip şi nesterilizate, motiv pentru care au aplicat alte 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea, la una dintre adresele la care au avut loc percheziţii, au fost descoperite 5.460 de fire de ţigarete deţinute în afara antrepozitului fiscal, care au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru continuarea cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.