Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCINDERI la o primărie din România: edilul e ACUZAT că a fraudat alegerile locale

Pressalert.ro
Mascati

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti efectuează, miercuri, 18 percheziţii într-un dosar privind o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020 din comuna Ciorani, descinderile vizând inclusiv sediul primăriei şi casa primarului, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor menţionate, 15 percheziţii au loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei având loc în municipiul Ploieşti.

Ancheta în acest dosar vizează o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020, care ar fi avut loc chiar în ziua votului.

Anterior, la data de 1 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Mizil a transmis un comunicat în care informa că procurorii fac cercetări într-un dosar privind sustragerea buletinelor de vot de la alegerile locale organizate în septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani, cu privire la acest scrutin existând suspiciuni de fraudare a votului.

Potrivit comunicatului, buletinele de vot erau depozitate în arhiva Judecătoriei Mizil, care funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, acestea fiind furate în seara zilei de 8 februarie.

Organele de cercetare penală au fost sesizate asupra acestui aspect la data de 23 februarie, iar ancheta în acest dosar vizează săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

Conform sursei citate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil face cercetări in rem într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, existând suspiciuni cu privire la faptul că, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 organizate în Ciorani, s-au falsificat înscrisuri cu privire la rezultatul alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.