Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperă secretele angajatorilor de top: 6 beneficii extrasalariale în tendințe în 2024

Fauxels pe Pexels.com
beneficii extrasalariale

Vrei să atragi mai ușor angajați în compania ta și să ocupi poziții importante de middle și top management? Pentru atragerea talentelor ai nevoie de strategii și practici eficiente de gestionare a capitalului uman. Implementarea unui plan HR de beneficii extrasalariale este esențial pentru ocuparea posturilor vacante din companie, dar și pentru a crește satisfacția și loialitatea angajaților existenți.

Află care sunt principalele 6 beneficii oferite de companii pentru a motiva profesioniștii:

1. Zile de concediu odihnă în plus

Unele companii le oferă angajaților mai multe zile de concediu de odihnă, în funcție de vechimea în cadrul companiei. Ține și tu pasul cu tendințele HR și oferă-le angajaților mai mult timp pentru odihnă sau pentru a petrece timp prețios cu familia.

2. Beneficii flexibile

În acest an, beneficiile care fac diferența când vine vorba de atragerea și păstrarea talentelor sunt beneficiile flexibile. Această tendință înregistrează un trend crescător în rândul companiilor, fiind apreciată de tot mai mulți angajați care au posibilitatea să aleagă din mai multe opțiuni puse la dispoziție de angajatori. Cardurile de masă, cardurile cadou sau cele de vacanță, voucherele sau cardurile de cultură sunt câteva exemple în acest sens. Dacă și tu ai angajați pasionați de citit, teatru, cinema sau concerte, alege Pluxee pentru tichete culturale și vei vedea impactul pozitiv produs de acordarea acestui beneficiu.

3. Flexibilitatea programului de lucru

Programul de lucru flexibil este un beneficiu pe care să îl iei în considerare dacă vrei să promovezi în cadrul organizației echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Acest beneficiu este ideal pentru gestionarea stresului și pentru a crește eficiența operațională a salariaților.

4. Acces la o rețea de centre de sport și relaxare

Unul dintre cele mai folosite beneficii oferite de angajatori în ultimul an este cel care pune accent pe bunăstarea fizică și mintală a salariaților. Un abonament la o sală fitness sau un centru de relaxare este ideal pentru a le oferi angajaților tăi un stil de viață sănătos.

5. Asigurare privată de sănătate

Deși salariile românilor sunt afectate de noi taxe și contribuții la fondul de sănătate, contrar așteptărilor, statul decontează prea puțin din cheltuielile românilor cu sănătatea. Oferirea unei asigurări private de sănătate poate acoperi nevoile de bază ale echipei tale. Astfel, vei avea angajați mai sănătoși și mai productivi.

6. Acces la evenimente sau cursuri de dezvoltare profesională

Odată cu automatizarea unor procese de lucru și reducerea joburilor din cauza inteligenței artificiale, tot mai mulți angajați își doresc să evolueze și să se dezvolte atât profesional, cât și personal. Oportunitatea de a accesa cursuri de dezvoltare profesională reprezintă pentru salariați un beneficiu atractiv care le oferă noi perspective.

Angajatorii care acordă beneficii extrasalariale se bucură de o cultură organizațională puternică, angajați motivați și productivi. Identifică și tu care sunt beneficiile care se pliază mai bine pe structura și bugetul companiei tale și diferențiază-te de ceilalți competitori de pe piața muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.