Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperie uluitoare lângă Marele Zid Chinezesc: bombe antice de piatră, din timpul dinastiei Ming, găsite într-o zonă ascunsă

dilemaveche.ro
marele zid chinezesc

Descoperie uluitoare lângă Marele Zid Chinezesc: bombe antice de piatră, din timpul dinastiei Ming, găsite într-o zonă ascunsă

Cercetătorii au descoperit 59 de artefacte în zona din apropierea Marelui Zid Chinezesc, reprezentând bombe antice din timpul dinastiei Ming.

Aceste dispozitive explozive antice au fost găsite lângă o secțiune a Marelui Zid Chinezesc la Badaling, care a fost construit de conducătorii dinastiei Ming în secolul al 16-lea. Acest loc este la doar 80 de kilometri distanță de Beijing.

Bombele sunt realizate din piatră și au o gaură centrală concepută pentru a încărca pulberea. Ele sunt similare cu obuzele de artilerie descoperite mai devreme: au fost folosite de gardienii staționați de-a lungul Marelui Zid Chinezesc în timpul dinastiei Ming. Odată umplute cu praf de pușcă, bombele puteau fi închise ermetic și aruncate asupra dușmanilor. Acestea au fost utilizate în principal pentru aprindere, dar compoziția pulberii a fost proiectată astfel încât să asigure puterea maximă a exploziei, relatează revista științifică Live Science.

Potrivit lui Tonio Andrade, un om de știință de la Universitatea Emory din Atlanta, descoperirea arată o varietate fenomenală de forme timpurii de arme cu praf de pușcă folosite în timpul dinastiei Ming.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.