Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire a oamenilor de știință spanioli - Cum pot ajuta ceapa roșie, merele și caperele în lupta împotriva noului coronavirus

exquis.ro
ceapa

Oamenii de știință din Spania au descoperit că o moleculă naturală, numită Quercitina, poate anihila noul coronavirus, notează Digi24.ro.

Aceasta funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri derulate de un grup de cercetători din Zaragoza si Madrid arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este "letală" pentru Sars-CoV-2.

Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de componenta activă a proteinei 3CLpro, împiedicând-o să-și îndeplinească corect funcția, afirmă Bruno Rizzuti, cel care coordonează echipa de cercetare.

VIDEO Proteste în Belarus - Studenții sunt vânați în universități de agenți sub acoperire

"Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament", precizează Bruno Rizzuti, pentru publicația italiană Il Messagero.

Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum caperele, ceapă roșie, ridichi și mere.

Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice.

Quercitina poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică, spun oamenii de știință.

Rezultatele cercetărilor sunt prezentate într-un studiu demarat de o fundație spaniolă în colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului National de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza, publicat în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.