Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire CIUDATĂ în Capitală: 50 de lilieci într-un apartament din Pipera

Peste 50 de lilieci au fost descoperiți în spatele unui aparat condiționat din Pipera. Cei care se ocupă de protecția și studiul liliecilor au preluat animalele și le-au eliberat în Parcul Natural Comana, acestea fiind ocrotite de lege.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Reprezentanții unui proiect care se ocupă de protecția și studiul liliecilor au postat, pe pagina de Facebook, faptul că au fost chemați pentru a prelua o colonie de lilieci, dintr-un apartament din zona Pipera, informează Mediafax.

„Am fost chemați să preluăm o colonie de lilieci Nyctalus noctula dintr-un apartament din zona Pipera din capitală. Cei 52 de lilieci au fost transportați la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice gestionat de Fundația Visul Luanei, unde au fost evaluați de către medicii veterinari în vederea eliberării. Au fost colectate probe de paraziţi şi cheratină, apoi am dus colonia într-un loc ferit de presiuni umane, în Parcul Natural Comana. Fiind lilieci arboricoli, animalele s-au adaptat foarte uşor în arborele bătrân plin de scorburi din mijlocul parcului”, scriu specialiștii în protecția liliecilor.

Potrivit acestora, mutarea unei astfel de colonii nu este problematică, având în vedere că specia este foarte uşor adaptabilă şi poate coloniza cu uşurinţă noi zone.

„Comportamentul lor este unul migrator, ceea ce înseamnă că se deplasează peste 2.000 de km pe an pentru a naşte un singur pui. Toţi liliecii din România şi Europa sunt protejaţi de lege. Nu încurajăm relocările, fiind invazive, însă sunt momente în care doar astfel de acţiuni pot face diferenţa între supravieţuirea coloniei sau dispariţia acesteia”, mai scriu cei care se ocupă de protecția și studiul liliecilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.