Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCOPERIRE EPOCALĂ a oamenilor de știință: Corăbii romane pline cu COMORI antice au fost găsite

Arheologii din Egipt au anunţat miercuri că au descoperit în largul coastelor oraşului egiptean Alexandria trei corăbii romane, scufundate în urmă cu câteva mii de ani, pe care se află numeroase obiecte de valoare ce datează din Antichitate, informează miercuri cnewsmatin.fr.

Obiectele descoperite la bordul lor datează din epoca în care Imperiul Roman se întindea până în Africa de Nord. Potrivit Ministerului Antichităţilor din Egipt, trei monede din aur găsite pe una dintre corăbii datează din timpul domniei primului împărat al Romei, Octavian Augustus.

Citește și: Premierul Mihai Tudose le furnizează material procurorilor DNA! Dezvăluirea INCENDIARĂ făcută, joi, în Parlament

Arheologii au descoperit şi un "cap regal din cristal", care l-ar reprezenta pe generalul roman Marc Antoniu.

Aceasta descoperire excepţională a fost realizată în cadrul unei misiuni de cercetări marine sub coordonarea Departamentului de arheologie submarină din cadrul Ministerului Antichităţilor din Egipt şi a Institutului European de Arheologie Submarină.

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

Potrivit arheologilor, o a patra corabie ar putea să se găsească la mică distanţă de zona în care a fost făcută descoperirea. Autorităţile egiptene consideră de altfel că această zonă submarină ar putea adăposti numeroase alte comori antice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.