Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire epocală: Arheologii din Grecia au găsit mormântul lui Aristotel

aristotel mormant

Arheologii au descoprit mormântul filosofului Aristotel, în Grecia, după două decenii de excavări, anunţă publicaţia britanică Daily Mirror, care citează presa greacă. Cavoul care ar găzdui cenuşa filosofului a fost descoperit în localitatatea de naştere a acestuia, Stagira, în zona Agorei (locul public de dezbatere din interiorul localităţilor greceşti).

Arheologul grec Kostas Sismanidis a făcut anunul joi, cu ocazia Congresului Internaţional 'Aristotel 2400 de ani', desfăşurat la Salonic. Acesta a afirmatt că este "aproape sigur" că a identificat mormântul celebrului filosof elen. Deşi nu are nicio dovadă directă că este vorba de mormântul lui Aristotel, Sismanidis susţine că locaţia se potriveşte unei descrieri a necropolei datând din secolul XI, făcută de un biograf arab al filosofului. Conform acestei descrieri, oamenii din Stagira au pus cenuşa lui Aristotel într-o urnă pe care au dus-o în oraşul lor. "Deşi nu avem dovezi directe, ci doar circumstanţiale, suntem de părere că toate indiciile duc către această teorie', conform căreia acesta este mormântului celebrului filosof, a susţinut Sismanidis în cadrul conferinţei.

Iniţial se credea că Aristotel a murit în Chalcis, în anul 322 Î.H., la vârsta de 62 de ani, dar arheologii au ajuns la concluzia că locuitorii din Stagira i-au mutat rămăşiţele în oraşul natal. Potrivit arheologilor, această descoperire este cea mai importantă din ultimii 20 de ani de excavări în zonă.

Mormântul avea o boltă înaltă de 10 metri, o pardoseală de marmură, fiind atribuită perioadei elenistice. Monumentul era plasat într-o zonă uşor accesibilă pentru public. Însă arheologii sunt de părere că ridicarea construcţiei a fost grăbită, iar materialele de calitate au fost aşezate ulterior peste materialele folosite iniţial.

În interiorul mormântului, care a fost distrus parţial de bizantini, cei care au realizat excavaţiile au găsit vase ceramice şi 50 de monede din perioada lui Alexandru cel Mare.

Vezi şi: Unde se va muta Obama din 2017: IMAGINI cu vila de lux

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.