Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire incredibilă: președinții SUA, inclusiv Joe Biden sau Obama, provin din familii care au avut sclavi în proprietate

Obama Biden

Într-o examinare a genealogiilor elitei politice americane, Reuters a descoperit că cel puțin 118 dintre cei mai influenți lideri ai țării - președinți, parlamentari din ultimul Congres, guvernatori și judecători ai Curții Supreme au stămoși care au fost stăpâni de sclavi, informează Reuters.

AICI PUTEȚI CONSULTA INFOGRAFICUL REUTERS

Printre cei care au descendența din stăpâni de sclavi se numără și actualul președinte Joe Biden. Acesta este urmașul pe linie directă a lui Thomas H. Randle, industriaș care a avut o singură generație de sclavi.

Între Joe Biden și Thomas H. Randle este o distanță de 5 generații.

De asemenea, pe această listă îi mai regăsim pe George W. Bush sau George W. Bush senior, Bill Clinton, Jimmy Carter sau chiar Barack Obama.

Probabil cel mai surprinzător nume de pe această listă este cel al lui Barack Obama. Fostul președinte este descendentul direct al lui George W. Overall, un proprietar de sclavi.

De este importantă această problemă

Ancheta este una cu mare impact în SUA, acolo unde problema rasismului este una extrem de presantă. În elita politică americană există tendința de ”supremație a albilor” și anumite decizii politice sunt influențate de această filosofie.

Până la Războiul civil american (1861-1864), stăpânii de sclavi şi proprietăţile lor alcătuite din sclavi de origine africană erau un peisaj obişnuit al societăţii americane timpurii. Este cunoscut faptul că George Washington, primul preşedinte american, a avut în posesie sclavii moşteniţi de la tatăl său, proprietarul unei plantaţii de tutun din colonia Virginia. O cincime din populaţia coloniilor americane aflate sub tutela Coroanei britanice era constituită din sclavi. Promovarea libertăţilor şi egalităţilor cetăţeneşti în SUA a fost acompaniată la început de ascensiunea sclaviei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.