Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire șocantă a forțelor siriene: Militarii au găsit o groapă comună în care au fost înhumate zeci de victime ale Statului Islamic

teroristi jihadisti statul islamic

Forţele democratice siriene (SDF), susţinute de SUA, au anunţat joi descoperirea unei gropi comune cu cadavrele a zeci de oameni ucişi de Statul Islamic, inclusiv numeroase femei, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

Groapa comună a fost găsită acum circa o săptămână în apropiere de Baghouz, oraş din estul Siriei, în apropiere de graniţa cu Irakul, considerat ultima redută a Statului Islamic.

Lucrările de excavare a gropii continuă şi deocamdată nu este clar când anume au fost ucişi cei ale căror rămăşiţe au ajuns în ea, a menţionat pentru Reuters un comandant al SDF, Adnan Afrin.

SDF încearcă să stabilească dacă trupurile neînsufleţite, majoritatea decapitate, sunt ale unor membri ai sectei yazidite, "măcelăriţi" de SI, a precizat acesta.

Mii de membre ale minorităţii yazidite din Irak au fost transformate în sclave sexuale de combatanţii SI, care au trecut graniţa în 2014, ocupând şi porţiuni din teritoriul irakian. Peste 3000 de alţi membri ai minorităţii au fost ucişi într-o campanie calificată de ONU drept similară genocidului şi care a determinat primele raiduri aeriene ale SUA împotriva SI. Patru ani mai târziu, mii de yazidiţi care au fugit de pe teritoriile lor sunt încă refugiaţi.

SDF, care au indicat joi că vor anunţa "într-o săptămână victoria completă" asupra Statului Islamic, încă nu au lansat asaltul final la Baghouz, încercând în prealabil să evacueze miile de civili din zonă.

Chiar şi după preluarea controlului la Baghouz de către SDF, Statul Islamic va continua să reprezinte o ameninţare de securitate, în măsura în care va continua să recurgă la tactici de gherilă şi încă deţine unele teritorii într-o zonă izolată la vest de fluviul Eufrat, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.