Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperirea făcută de cercetători, după ce au scos Titanul la suprafață: ce a mai rămas din corpurile pasagerilor (Video)

stirileprotv.ro
submersibil titan

Resturi din submersibilul turistic distrus în urma unei implozii care a ucis cele cinci persoane aflate la bord au fost recuperate împreună cu presupuse rămășițe umane și aduse la țărm miercuri pentru examinare, a anunțat Paza de Coastă americană, informează jpost.com.

Resturile sfărâmate ale Titanului, distrus în timp ce se scufunda la epava Titanicului, și ceea ce se presupune a fi rămășițe umane au fost transportate în portul din St. John's, Newfoundland, Canada, la aproximativ 400 de mile nord de locul accidentului, de către nava Horizon Arctic, sub pavilion canadian, potrivit Pazei de Coastă.

Dovezile vor fi transportate cu un cutter al Pazei de Coastă într-un port din SUA pentru a fi analizate și testate de o comisie de anchetă maritimă convocată în această săptămână pentru a efectua o anchetă oficială privind pierderea Titanului, a precizat agenția.

Investigațiile care vor fi efectuate asupra rămășițelor

De asemenea, cadrele medicale americane "vor efectua o analiză formală a presupuselor rămășițe umane care au fost recuperate cu grijă în interiorul epavei de la locul incidentului", a adăugat comunicatul Gărzii de Coastă.

Natura și amploarea rămășițelor nu au fost precizate.

O înregistrare video de la Canadian Broadcast Corp a arătat ceea ce părea a fi nasul submersibilului și alte fragmente sfărâmate, învelite într-o prelată albă, ridicate de o macara de pe puntea navei Horizon Arctic miercuri dimineață.

Imaginile au arătat, de asemenea, o bucată sfărâmată din corpul navei Titan și mașinării cu cabluri atârnate fiind scoase de pe navă la St. John's, unde a început expediția către Titanic.

Se așteaptă ca examinarea rămășițelor să facă mai multă lumină asupra cauzei imploziei catastrofale care a spulberat Titanul pe 18 iunie, în timp ce nava transporta cinci persoane într-o călătorie spre epava centenară a Titanicului din Atlanticul de Nord.

Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a deschis propria anchetă.

Fragmentele de pe Titan fac obiectul unei anchete

Fragmente ale submersibilului, care pierduse contactul cu nava de suprafață care îl susținea după aproximativ o oră și 45 de minute dintr-o scufundare de două ore, au fost găsite pe fundul mării la aproximativ 488 de metri (1.600 de picioare) de prova epavei Titanicului, patru zile mai târziu.

Descoperirea făcută de un vehicul robotizat de scufundări la mare adâncime care scotocea pe fundul oceanului la peste 3 km adâncime a pus capăt unei căutări multinaționale care a captat atenția presei din întreaga lume și a pecetluit soarta celor cinci persoane aflate la bord.

Printre cei decedați se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului și directorul executiv al companiei americane OceanGate Expeditions, care deținea și opera Titanul. De asemenea, au fost uciși miliardarul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său de 19 ani, Suleman, precum și oceanograful francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani.

Accidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la natura nereglementată a unor astfel de expediții și la decizia OceanGate de a renunța la examinarea și certificarea de către o terță parte din industrie a noului design al Titan.

"Echipa noastră a finalizat cu succes operațiunile în larg, dar este încă în misiune și va fi în proces de demobilizare de pe Horizon Arctic în această dimineață", a declarat Pelagic Research, care operează un vehicul robotizat utilizat în recuperarea resturilor, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.