Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESCOPERIREA uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă din China - Are peste o sută de milioane de ani şi era mai mic decât un colibri

www.ctvnews.ca
craniu dinosaur mic

Oameni de ştiinţă din China, Statele Unite şi Canada au descoperit craniul unui mic dinozaur conservat timp de 100 de milioane de ani într-un chihlimbar, potrivit agenţiei de stat Xinhua, potrivit news.ro.

Chihlimbarul, găsit în nordul Myanmarului, se crede că este din perioadă Cretacicului târziu. Craniul măsoară 14 mm lungime, are un cioc ascuţit, dinţi şi ochi mari, potrivit liderului echipei, Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China.

Citeşte şi: Pandemia cu coronavirus INVOCATĂ drept motiv de amânare a unui mega dosar de CORUPȚIE - Măsuri excepționale la instanța supremă

"Judecând după dimensiunea craniului, dinozaurul ar putea fi mai mic decât cel mai mic colibri, Mellisuga helenae, care este de 5,5 cm lungime şi are o greutate de 1,95 grame", a spus Xing.

Printre alţi membri ai echipei se află şi Luis Chiappe, de la Institutul pentru studiul dinozaurilor din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Los Angeles, şi Ryan McKellar de la Muzeul Saskatchewan din Canada.

Citeşte şi: Gloria Gaynor a postat o filmare în care apare cântând celebra melodie 'I Will Survive' în timp ce se spală pe mâini

Descoperirile lor, care sunt semnificative pentru cercetarea pe viitoar a animalelor mici, au fost publicate miercuri de revista Nature.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Naţională de Ştiinţe Naturale din China şi de National Geographic Society din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.