Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia cu coronavirus INVOCATĂ drept motiv de amânare a unui mega dosar de CORUPȚIE - Măsuri excepționale la instanța supremă

judecator justitie

Instanța supremă a reluat, joi, discutarea apelurilor declarate de procurorii DNA și de unii dintre incupați în dosarul în care Curtea de Apel Brașov i-a achitat în primă instanță pe oamenii străini de afaceri Tal Silberstein, Benny Steinmetz și Moshe Agave, în dosarul privind retrocedarea fermei Băneasa.

Citește și: ACHITAŢII din dosarul 'Ferma Băneasa' TREMURĂ joi la ICCJ - Instanţa începe judecarea apelului DNA

La termenul de joi al procesului avocatul străinilor a transmis printr-un document la dosarul instanței că nu se poate prezenta din motive medicale.

Totodată avocatul în cauză a atras atenția judecătorilor prin documentația transmisă cu privire la comunicatul Organizației Mondiale a Sănătății prin care se anunța oficial starea de pandemie, dar și comunicatele recente ale ICCJ, CSM și al Decanului Baroului București privind răspândirea coronavirusului în România.

Și alți avocați au fost de acord cu cele invocate de cel al oamenilor de afaceri străini.

Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti, instanţă cu tranzit de peste trei mii de oameni zilnic, ÎNCHIDE PORŢILE pe fondul epidemiei cu COVID 19 - Toate măsurile luate de instanţă

DNA vrea rapiditate

Procurorul DNA prezent la ședință s-a opus amânării începerii judecății. Acesta explicat instanței de judecată că instanța supremă a luat toate măsurile indicate de Ministerul Sănătății pentru evitarea răspândirii coronavirusului, astfel că judecata ar putea începe.

După minute bune de deliberare în sala de judecată instanța a admis cererea avocatului oamenilor de afaceri străini doar cu privire la imposibilitate sa de prezentare.

Instanța a dat un termen lung, de două luni, respectiv în 7 mai, și a atras atenția avocaților prezență că dacă pe viitor nu sunt în sala de judecată clienții lor vor fi reprezentați de avocații din oficiu pentru care ICCJ a făcut cerere la Baroul București încă de la primul termen de judecată.

Citește și: DNA a găsit la DIICOT interceptări care îl ÎNFUNDĂ pe fostul vicepreședinte PSD Caraș - Transcrierea acestora, motivul prelungirii măsurii preventive

La instanță în plină epidemie

La instanța supremă s-au prezentat, joi, Prințul Paul al României și omul de afaceri Remus Truică. Aceștia au fost chemați pe rând de judecători în sala de judecată pentru confirmarea prezenței după care au părăsit sala de judecată.

Avocații acestora au cerut amânarea judecării apelurilor din dosar fiind de acord cu avocatul care a invocat comunicatul OMS drept motiv de amânare.

Citeşte şi: LOTUL 'PSD ARAD' nu riscă nimic pe fondul EPIDEMIEI cu coronavirus - ICCJ îi ţine în case încă 30 de zile în mega-dosarul de corupţie

Măsuri excepționale

În sediul instanței supreme au fost montate aparate de cu soluție dezinfectantă pe toate holurile instituției.

Totodată la strigarea dosarelor în sala de judecată se face accesul progresiv, avocat cu persoană reprezentată.

După strigarea tuturor părților dintr-un dosar toți cei judecați sunt trimiși afară în sală rămânând doar avocații, procurorul și personalul instanței.

Totodată judecătorii atrag atenția celor din sală să păstreze o distanță de minimum trei metri.

Citeşte şi: Judecătorul din dosarul Belina DESCHIDE RANA lui Dragnea - Vasile Dâncu și șefii din Tel Drum pe lista pentru audieri

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.