Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperirea uriașă facută de către cercetătorii CERN: suntem tot mai aproape de a realiza călătoria în timp

link-academy.com
calatoria in timp

Cercetătorii de la Acceleratorul de Particule CERN din Geneva au realizat un experiment revoluționar în cadrul căruia au obținut o serie de particule microscopice, ale căror viteze de deplasare au depășit chiar și viteza luminii. Implicați în cercetarea avansată a fizicii particulelor, experții afirmă că acest experiment reprezintă o dovadă a posibilității călătoriilor în timp atunci când tehnologia asociată va fi perfecționată. Această descoperire uimitoare deschide uși către un viitor în care călătoria în timp poate deveni o realitate palpabilă.

În cadrul experimentului cu nume de cod Opera, o undă de neutrini a parcurs distanța de 732 de kilometri de la CERN, Geneva, până într-un laborator subteran din Gran Sasso, Italia, în doar 2,3 milisecunde. Fizicianul Antonio Ereditato a declarat că au fost efectuate peste 15.000 de teste și că toate au arătat că viteza luminii poate fi depășită.

Experimentul vine să dea peste cap toate teoriile fizicii moderne, inclusiv teoria relativității a lui Albert Einstein, care se bazează pe ideea că nimic nu poate depăși viteza luminii.

Potrivit experților, dacă particulele pot atinge o viteză superioară celei a luminii, ar însemna că ar putea ajunge la destinație chiar înainte de a fi emise, ceea ce înseamnă că ele au călătorit în timp.

"Visul meu este ca un alt experiment, independent de al nostru, să descopere același lucru. Atunci voi fi liniștit. Acum noi nu afirmăm nimic, vrem doar să fim ajutați de comunitatea științifică, pentru a putea înțelege rezultatul nebunesc al testului nostru, pentru că este chiar un rezultat nebunesc. Iar consecințele pot fi extraordinare", a declarat acesta.

"Nu susținem nimic deocamdată, vrem doar ajutorul comunității mondiale de fizicieni pentru a înțelege rezultatele noastre nebune - pentru că e o nebunie ce se întâmplă", a mai spus Ereditato, potrivit gadgetreport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.