Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Descriptio Bessarabiae', volum marca Adrian Năstase, lansat la Fundaţia Titulescu - VIDEO

icr.ro
descriptio bessarabiae album Adrian Nastase

Începutul acestei săptămâni a fost marcat de o lansare de proporţii. Albumul cartografic Descriptio Bessarabiae a fost lansat în cadrul unui eveniment la Fundația Europeană Titulescu.

Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, atlasul „Descriptio Bessarabiae” se găsește în două limbi, română şi engleză și cuprinde un număr de 120 de hărți, piese aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și în colecțiile private ale autorilor.

Alături de autori, prof. univ. dr. Adrian Năstase – Președintele Fundației Europene Titulescu și Excelența Sa, domnul Mihai Gribincea – Ambasador al Republicii Moldova în România, au luat cuvântul domnul senator Titus Corlățean și prof. univ. dr. Ioan Scurtu.

"Este foarte important pentru noi să apărăm drepturile istorice, o formulă mai puțin acceptată în dreptul internațional, dar eu cred că din punctul de vedere al abordărilor pe care noi trebuie să le facem la acest moment, o astfel de căutare este absolut necesară.", a mărturisit fostul premier, Adrian Năstase în cadrul evenimentului.

Alături de organizatori și de invitații speciali, au fost prezenți oameni de cultură, personalități din lumea academică, economică si diplomatică, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.